Férfi kézilabda

Háromszoros BL-győztessel izmosodik tovább a Köbenhavn

Eldőlt, hogy a svéd Kim Andersson elhagyja a Bajnokok Ligája-győztes THW Kiel csapatát és a dán bajnok AG Köbenhavnhoz szerződik.

Mint arról még márciusban beszámoltunk, a svédek világklasszis átlövője bejelentette távozási szándékát a német sztárcsapattól, de a 30 éves balkezes játékos akkor még nem tudta megmondani, hogy a szezon végén, esetleg csak 2013 nyarán csatlakozik a dán AG Köbenhavn együtteséhez.

"Vagy most nyáron, vagy a következő szezon végén elhagyom a Kiel csapatát. Koppenhága csak 70 km-re van az otthonomtól, és ugyan nagyon fontos számomra a kézilabda, a családom jelenleg még fontosabb" - mondta akkor Andersson. 

Mostanra hivatalossá vált, hogy 2005 után továbbáll Kielből és az idén a Bajnokok Ligája 3. helyét megszerző dán bajnoknál folytatja karrierjét. "A THW-t örökre a szívembe zártam. Fantasztikus hét évet töltöttem el itt, olyan hét évet, amit soha sem fogok elfelejteni. A THW egy különleges klub  és nekem megadatott,hogy ilyen hosszú ideig ilyen fantasztikus játékosokkal szerepelhettem együtt."

Kim Andersson háromszor nyert Bajnokok Ligáját, hatszor német bajnokságot, ötször német kupát a THW Kiel csapatával, de reményei szerint a koppenhágaiakkal is komoly célokért küzdhet. Kérdéses azonban, hogy a dánoknál milyen szerepet tud majd betölteni.

Andersson utódja a friss BL-győztes németeknéll Marko Vujin lesz, aki öt sikeres év után hagyja el a magyar bajnok MKB Veszprémet.