EURO 2012

Csökkennek az angol esélyek, Lampard sem lesz ott az Eb-n

Hivatalossá vált, hogy a szerdán combizomsérülést szenvedő Frank Lampard nem lesz ott a június 8-án kezdődő lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon. Az angolok szövetségi kapitánya a liverpooli Jordan Hendersont hívta be a középpályás helyett.

Lampardn rutinjára és főleg játéktudására nagy szüksége lett volna az angoloknak

Mint ismert, a 33 éves játékos az angol válogatott szerdai tréningjén jelezte a gondokat, majd csütörtökön tüzetesebb kivizsgáláson esett át.

Az angol szövetség tájékoztatása szerint Frank Lampard a sérülés miatt nem tudja vállalni a játékot a jövő hét pénteken rajtoló kontinenstornán, így Roy Hodgson szövetségi kapitány már postázta is meghívóját a Liverpoolban játszó Jordan Hendersonnak.

"Ez egy hatalmas csapás az együttesnek, különösen azután hogy egy másik rutinos játékosunkat, Gareth Barryt már elveszítettük" - mondta Roy Hodgson. "Az orvosok nem tudták garantálni, hogy Frank pályára léphetett volna a csoportmérkőzéseken, ezért helyettesítenünk kell őt a középpályán." A szövetségi kapitány elmondta, hogy magát a játékost nagyon megviselte a dolog. "Azon kívül, hogy engem és a csapatot is övön aluli ütésként ért a hír, különösen Franknek okozott csalódást, hiszen kiváló formában várta a tornát. Rengeteget tett azért, hogy a válogatott ott lehessen az Eb-n, ilyen kevéssel a rajt előtt lesérülni nagyon kegyetlen dolog".

Rájár a rúd az angol válogatottra, hiszen kedden Gareth Barryt, a bajnok Manchester City középpályását vesztették el, az ő helyére Phil Jagielka, az Everton játékosa került. A középpályán a fent említetteken kívül hiányozni fog majd az egész szezont kihagyó Jack Wilshere is.

Az angolok szombaton a belgák ellen játsszák utolsó felkészülési mérkőzésüket, az ukrán-lengyel közös rendezésű viadalon a franciákkal, a svédekkel és a társházigazda ukránokkal szerepelnek azonos csoportban.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!