Bundesliga

A bírót tarkón verő Hertha-játékos egyéves eltiltásra számíthat

Súlyos büntetést helyezett kilátásba a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) Levan Kobiashvilinek, a Hertha BSC játékosának, aki csapata Düsseldorf elleni botrányos osztályozómérkőzésén támadott Wolfgang Stark játékvezetőre.

Levan Kobashvili a Hertha BSC egyik mérkőzésén a német Bundesligában 2012-ben.

Kobiashvili nem egyedül támadta meg a bírót a mérkőzésen, amelyen a düsseldorfi szurkolók előbb fáklyák bedobálásával akadályozták a játékot, majd a pályára rohantak kevéssel a lefújás előtt, ezzel kockára téve csapatuk feljutását a Bundesliga 1 osztályába. Állítólag négyen estek neki Wolfgang Starknak, közülük a grúz ököllel tarkón ütötte a játékvezetőt, aki feljelentést is tett az eset miatt.

A DFB Fegyelmi Bizottsága egy évre akarja eltiltani a játékost, míg a balhéban szintén részt vevő Christian Lellt hat, Thomas Kraftot öt, Andre Mijatovicsot pedig négy találkozóra függesztenék fel.

A Hertha élesen reagált a hírre: "Semmilyen körülmények között nem fogadunk el egy ilyen ítéletet" - mondta Peter Bohmbach sajtószóvivő.

Ráadásul Kobiashvili azt is tagadja, hogy bántalmazta volna a játékvezetőt, így még elhúzódhat az ügy tárgyalása.

EURO 2012 Tippliga
8500 dollár összdíjazás!
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény, egy 6000 dollár összértékű Manchester United VIP-csomag a következőket tartalmazza: utazás két főre repülőgéppel, szállás két éjszakára egy ötcsillagos szállodában két fő részérere, két darab belépőjegy a Manchester United egyik őszi bajnoki mérkőzésére az Old Trafford VIP-páholyában teljes ellátással. A főnyeremény mellett további értékes pénzdíjak találnak gazdára összesen 2500 dollár értékben. Az első 100 helyezett díjazásban részesül!