NBA

Tony Parker ellenállhatatlan játéka 2-0-s előnyhöz juttatta a Spurst

  • Barcsai Róbert

Hiába tett meg mindent a siker érdekében az Oklahoma City, Kevin Duranték mégis 120-111-es vereséget szenvedtek a remeklő Tony Parker által vezetett Spurs otthonában, így a Thunder 2-0-s hátrányba került a nyugati főcsoportdöntőben az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA).

Tony Parker

San Antonio-Oklahoma City

A San Antonio Spurs mai 120-111-es sikerének köszönhetően NBA rekordot döntött, hiszen immár 20 győzelemnél tart a csapat pozitív szériája, és az NBA története során ez a leghosszabb olyan győzelmi sorozat, amely még a playoffban is tart. A korábbi rekordot a 2001-es Los Angeles Lakers tartja, akik anno meg is nyerték a bajnokságot, és elnézve ezt a Spurst, most sem tűnik lehetetlen küldetésnek a nagydöntő behúzása.
A mérkőzés egyébként meglehetősen simán alakult, Tony Parker vezérletével ugyanis a San Antonio az első negyedet 28-22-re, a másodikat 27-22-re, míg a harmadikat 37-32-re nyerte, így a hazaiak számára még az is belefért, hogy az utolsó játékrészt 35-28-ra elbukják. A Spurs 2-0-s előnye egyben azt is jelenti, hogy a Thundernek már csak a történelem miatt sincs túl sok esélye a továbbjutásra, hiszen az NBA történetében csupán 14 olyan együttes van, akik képesek voltak 2-0-s hátrányból felállni egy playoff-párharc során. A mérkőzés után a vendégek vezetőedzője, Scott Brooks nyilatkozott: „Nagyon keményen küzdöttek a fiaim, ám ennek ellenére sem tudtunk nyerni az elmúlt napokban.”

A Spurs legjobbja ma Tony Parker volt 34 ponttal és 8 gólpasszal, de Manu Ginobili is megvillantotta tudását, az argentin sztár ugyanis 20 egységgel zárt. A nap legnagyobb meglepetése Kawhi Leonardhoz fűződik, az újonc ugyanis 18 pontot termelt, ráadásul 10 lepattanót is letépett. A mérkőzés csalódása leginkább Tim Duncan játéka volt, az erőcsatár ugyanis 2/11-es mezőnymutatóval mindössze 11 ponttal zárt. A vendégeknél Kevin Durant, Russel Westbrook, valamint James Harden is kiváló estén van túl, ám ez leginkább az egyéni teljesítményre vonatkozik, mintsem a csapatéra. Kevin Durant ugyan 31 pontot termelt, ám el kell árulnunk azt is, hogy nagyon kevés dobást vállalt a sztár, hiszen összesen 17 kísérletet jegyzett a Thunder legjobbja. Russel Westbrook 10/24-es mezőnymutatóval 27 pontot könyvelhetett el, míg James Harden 30 egységet tett a közösbe a kispadról beállva.

A párharc állása két mérkőzés után: 2-0 a San Antonio Spurs javára.

NBA
Rájátszás, 30. játéknap
San Antonio-Oklahoma City 120-111