Átigazolás

Sült kacsa illat Párizsból: Wayne Rooneyért 150 millió eurót kínál a PSG

  • VP

Lassan már fel sem kapja az ember a fejét az átigazolási pletykákban repkedő összegek hallatán, de a spanyol sajtó megint olyat szimatol, ami után csak megmozdul az a 'búra'.

A vészesen közelgő Európa-bajnokság mellett a nemzetközi futballvilágot mostanság az átigazolási pletykák tartják izgalomban, és habár még csak néhány hete fejeződött be az európai klubidény, már így is számos transzfert jelentettek be a kontinensen működő csapatok.

Wayne Rooney a világ egyik legjobb játékosa, de hogy megérne 150 millió eurót, az erősen kérdéses

A májusi hónap elteltével az eddigi legnagyobb durranás a lille-i Eden Hazard szerződtetése, a 21 éves belga talizmán a friss Bajnokok Ligája-győztes Chelsea együttesében folytatja.

Nem lövünk bődületes kapufát azzal, ha azt mondjuk, nem ez lesz a nyár legnagyobb 'bombája', már csak azért sem, mert a Manchester City és a Paris Saint-Germain személyében a világ talán két leggazdagabb klubja még nem aktivizálta magát az átigazolási piacon.

Persze (cél)személyek már szerepelnek az arab milliárdosok kezében lévő csapatok kívánságlistáján, mást ne mondjunk az angolok Robin van Persie-vel, míg a franciák gyakorlatilag "fél Európával" riogatják a riválisokat.

A Szajna-partiak tulajdonosa, Nasszer al-Khelaifi elszántan hajszolja az "abramovicsi-álmot", és tervei szerint három év múlva már a Bajnokok Ligája-győzelemért járó serlegből kortyolgatná a Dom Perignont. Ezen törekvéseit - orosz kollégájához hasonlóan - sok-sok milliárddal és még több sztárigazolással igyekszik elősegíteni.

Hónapok óta tartja magát a pletyka, miszerint a Real Madridból a brazil Kakát és az argentin Higuaínt, míg a Milanból Patót szemelte ki a Leonardo vezette szakmai igazgatóság a keret megerősítésére, de e három játékoson kívül szinte mindenki potenciális célpont, aki belerúg egy egyeneset a labdába, nem mellesleg jól is cseng a neve.

A legfrissebb - őrült - hírek szerint most a Manchester United fenegyerekét, Wayne Rooney-t környékezhetik meg. A spanyol Sport értesülései szerint Carlo Ancelotti nagy rajongója az angol játékosnak, majd mikor erről beszélt al-Khelaifinak, ő nyomban utasította embereit, hogy vegyék fel a kontaktot az illetékes menedzserekkel.

A PSG nem aprózná el az üzletet, nem kevesebb mint 150 millió eurót utalna át a Vörös Ördögöknek, emellett természetesen csúcsfizetést is adnának a 26 éves csatárnak.

Nyilván nehéz elhinni, hogy valaki képes lenne ennyi pénzt áldozni egy futballistáért - az OTP Bank Ligában szereplő csapatok összértéke nem éri el ennek a suskának a kétharmadát -, de a vérmes célkitűzések valamint az el nem apadó pénzforrások miatt mégsem mehet senki biztosra.

A hispán forrás szerint az átigazolás egyik alapja lehet az is, hogy a Manchester United amerikai tulajdonosa, Malcolm Glazer a világválság okán anyagi nehézségekkel küzd.

A történet kapcsán felmerül az emberben néhány kérdés: vajon tényleg van-e értelme kifizetni ekkora összeget egyetlen futballistáért, és ha igen, akkor vajon van-e értelme egy másodpercig is gondolkozni a mesebeli ajánlaton? A kérdésekre a választ hamarosan megkapjuk...