London 2012

Dán, horvát, szerb, spanyol, dél-koreai ellenfél - halálcsoportban a Mocsai-csapat

Londonban elkészítették a férfi kézilabdatorna csoportbeosztását. A magyar válogatott a "halálcsoportba" került az olimpián, a B-jelű hatosban Dánia, Horvátország, Spanyolország, Szerbia és Dél-Korea lesz az ellenfele.

A Crystal Palace Nemzeti Sportközpontban megtartott szerdai sorsoláson eldőlt, hogy Mocsai Lajos együttese a nehezebb, B jelű csoportban szerepel majd. A spanyolok a legutóbbi olimpián és világbajnokságon - bronzérmesek voltak, a horvátok Pekingben negyedikek lettek, a legutóbbi Európa-bajnokságon bronzérmet szereztek. A szerb együttes a januári kontinensviadalon hazai közönsége előtt döntőt játszott, s éppen a dán csapattól kapott ki. Papíron a legkönnyebb ellenfél az Ázsia-bajnok dél-koreai gárda lehet, amely Pekingben nyolcadik volt.

A londoni olimpia kézilabdatornájának csoportbeosztása:
Férfiak
A-csoport:
Franciaország (világbajnok), Svédország (selejtező), Izland (selejtező), Nagy-Britannia (rendező), Argentína (Pánamerikai Játékok-győztes), Tunézia (Afrika-bajnok).
 
B-csoport:
Spanyolország (selejtező), Horvátország (selejtező), MAGYARORSZÁG (selejtező), Szerbia (selejtező), Dánia (Európa-bajnok), Dél-Korea (Ázsia-bajnok).
 
Kiemelés:
1. kalap: Franciaország (világbajnok), Spanyolország
2. kalap: Svédország, Horvátország
3. kalap: Izland, Magyarország
4. kalap: Szerbia, Nagy-Britannia (rendező)
5. kalap: Dánia (Európa-bajnok), Argentína (Pánamerikai Játékok győztese)
6. kalap: Koreai köztársaság (ázsiai olimpiai selejtező győztese), Tunézia (Afrika-bajnok)
 
Nők
A-csoport:
Montenegró (selejtező), Oroszország (selejtező), Horvátország (selejtező), Nagy-Britannia (rendező), Brazília (Pánamerikai Játékok-győztes), Angola (Afrika-bajnok).
 
B-csoport:
Norvégia (világbajnok), Spanyolország (selejtező), Dánia (selejtező), Franciaország (selejtező), Svédország (az Európa-bajnok norvégok után a legjobb Eb-n szerepelt csapat), Dél-Korea (Ázsia-bajnok).
 
Kiemelés:
1. kalap: Norvégia (világbajnok), Montenegró
2. kalap: Spanyolország, Oroszország
3. kalap: Horvátország, Dánia
4. kalap: Nagy-Britannia (rendező), Franciaország
5. kalap: Svédország (Eb-2.), Brazília (Pánamerikai Játékok győztese)
6. kalap: Angola (Afrika-kupa-győztes), Koreai köztársaság