Roland Garros

Czink egyedüli magyarként továbbjutott a második fordulóba

Czink Melinda két sima játszmában nyert kedden a brit Anne Keothavong ellen a francia nyílt teniszbajnokság első fordulójában.

Czink Melinda könnyed sikerrel a második fordulóban

Tegnap Babos Tímea, ma pedig Arn Gréta búcsúzott a Roland Garrostól, így a magyarok közül már csak Czink Melindában bízhattunk.

Papíron a magyar volt az esélytelenebb, a brit Keothavong 35 hellyel megelőzi a világranglistán, és eddigi egyetlen találkozójukon legyőzte őt. Czink ezúttal végig a kezében tartotta a mérkőzést, az első szettben 4-0-ra is vezetett, majd 6-1-re nyert, a másodikban pedig 6-2 arányban bizonyult jobbnak, így bejutott a második fordulóba, ahol az Arn Grétát legyőző Pavljucsenkova lesz az ellenfele. Arn sikere esetén biztosan lett volna magyar a 3. fordulóban...

Arn ugyanakkor a párosok versenyében a bolgár Cvetana Pironkovával az oldalán még érdekelt a kedden: 17 óra körül az Anna-Lena Grönenfeld, Petra Martic német, horvát kettőssel találkozik az első fordulóban.

Eredmény, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
Nők:
Czink Melinda-Anne Keothavong (brit) 6:1, 6:2
 
Korábban:
Anasztaszija Pavljucsenkova (orosz, 22.)-ARN GRÉTA 6:4, 6:4
Az Eurosport és a Hatharom.hu közös játéka!
Nyerd meg Rafael Nadal teniszfelszerelését!
A Roland Garros ideje alatt minden nap közzéteszünk egy tenisz vonatkozású kvízkérdést. Neked nincs más dolgod, mint tippelni, és máris ott a lehetőség, hogy nyerj velünk.
Részletekért kattints ide!
A főnyeremény egy Rafael Nadal teniszfelszerelés (a Nike 2012-es modelljei):
Rafael Nadal baseball sapka, Rafael Nadal tenisz cipő, Rafael Nadal melegítőfelső, Rafael Nadal tenisz póló, Rafael Nadal tenisz rövidnadrág, Rafael Nadal teniszütő (Babolat). A nyertes a felszerelés mellett öt óra ingyenes teniszoktatásban is részesül Csurgó Virág jóvoltából a Kőér Tenisz Klubban.