Atlétika

A legjobb formámban térek vissza Rómában - Bolt

A jamaicai sprinter szerint csütörtökön, a római Gyémánt Liga-versenyen az igazi Usain Boltot láthatja a közönség.

A jamaicai sprinter szerint csütörtökön, a római Gyémánt Liga-versenyen az igazi Usain Boltot láthatja a közönség.

A 100-on és 200-on világcsúcstartó, olimpiai bajnok Bolt múlt pénteken győzött ugyan a klasszikus számban Ostravában, de meglepetésre csak 10.04 mp-es eredményre futotta erejéből. A vágtázó akkor azzal a céllal állt rajthoz, hogy megjavítsa a világ idei legjobb eredményét, melyet ő maga ért el, 9.82-vel, május 5-én, Kingstonban. Bolt a római viadalra is hasonló célt tűzött ki magának.

"Ez szimplán csak egy rossz verseny volt, már túltettem magam rajta és a következő megmérettetésre készülök" - fogalmazott Bolt az esemény keddi sajtótájékoztatóján. "Az edzőmmel átrágtuk magunkat a történteken, elmondtam neki, hogy a lábam egyszerűen nem érezte a pályát....Nem voltam energikus, valószínűleg az alváshiány miatt, vagy nem ettem eleget."

"Amióta itt vagyok (Rómában), próbáltam eleget enni és aludni. Gyakorolom az első 40-50 métert, mert most először fordult elő, hogy ilyen pocsékul rajtoltam" - tette hozzá a jamaicai, aki az Olimpiai Stadionban honfitársa és nagy riválisa, Asafa Powell ellen is versenyzik.