NB I visszatekintő

Reszkess Loki, jön a Pécs!

  • Göbölyös János

A hétvégén az utolsó, 30. fordulót rendezték az NB I-ben. Összeállításunkban az OTP Bank Liga mérkőzéseire tekintünk vissza, statisztikákkal, nyilatkozatokkal, értékelésekkel.

Az öröm pillanatai Debrecenben - Fotó. dvsc.hu

Majdnem minden úgy történt, ahogyan vártuk. A 30. forduló hű tükörképe volt a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2011-2012-es szezonjának, ami ebben a sorozatban véleményként, kérdésként, megjegyzésként hétről-hétre felvetődött, azt az utolsó kör eseményei szinte tökéletesen igazolták. Egy méretes közhellyel élve úgy is fogalmazhatnék, véletlenek márpedig nincsenek.

A Debrecen aranyérme már hetekkel ezelőtt borítékolható volt, a Videoton, majd a Győr legyőzése után a bajnoki bélyeget is ráragaszthattuk a Loki bizonyítványára, a kérdés már csak arra irányult, hogy sikerül-e megismételni a Vasas 1966-os bravúrját, amikor az angyalföldiek veretlenül végeztek az élen. Sikerült. A DVSC bajnokként, a jól előkészített városi fieszta tudatában képes volt még egyszer, utoljára a győzelemre koncentrálni, pedig az a Haladás volt az ellenfél, amelyiktől legutóbb, egy évvel ezelőtt, még a tavalyi szezon zárómeccsén hazai pályán kikapott. A debreceniek közben arra is figyeltek, hogy Adamo Coulibalyból gólkirályt csináljanak, jól láthatóan a francia csatárra játszottak szinte minden használható labdát a támadóharmadban, a tizenegyesnél pedig fel sem merült, hogy azt másvalaki végezze el. Visszatérve a 46 évvel ezelőtti Vasasra, nem lenne illdomos összehasonlítani az akkori és a jelenlegi bajnokcsapatot, mint ahogy a hatvanas évek magyar futballját sem a mostanival, az viszont tény, hogy a Loki szinte minden mutatóban felülmúlta a fővárosi piros-kékeket. Egyetlen mérőszámban, a rúgott gólok átlagában maradt alul, ám úgy gondolom, ennyi hiba belefér - ha már a Mészöly-Farkas-Sárosi fémjelezte csapathoz hasonlítjuk a teljesítményt.

A VASAS ÉS A DVSC VERETLEN BAJNOKSÁGA A SZÁMOK TÜKRÉBEN
SZEZON GYŐZTES M GY D V RG KG GK PONT TELJESÍTMÉNY* TELJESÍTMÉNY** GÓLÁTLAG(R) GÓLÁTLAG(K)
1966-66 Vasas 26 17 9 0 67 27 40 43 82,7% 76,9% 2,58 1,04
2011-12 Debrecen 30 22 8 0 64 18 46 74 86,7% 82,2% 2,13 0,60
* 2 pontos rendszer, ** 3 pontos rendszer

A Videoton és a Győr sem hagyott kétséget afelől, hogy az idei szezon dobogósai kiemelkedtek a mezőnyből, a harmadik és a negyedik helyezett közötti 17 pontos távolság egyértelműen arra utal, hogy az érmes triót utólérni, vagy legalább is megközelíteni nem elsősorban szándék, hanem pénzkérdés lesz az elkövetkezendő években.

A hétvégi forduló előtt a sportsajtó, így a hatharom.com is joggal boncolgatta azt a kérdést, hogy vajon megéri-e, akarják-e az érdekeltek a negyedik helyet, és az ETO kizárása miatt azzal járó Európa Liga-szereplést. A felvetés alapja az volt, hogy a Honvéd-Kecskemét-Paks-Diósgyőr kvartett gyenge formát mutatott a hajrában, egyik csapat sem volt képes kihasználni a vetélytársak botlásait, ez pedig még az amúgy sem túl acélos magyar bajnokságban is feltűnő. Úgy fest, a szövetség és a klubok hivatalos álláspontja és érvei hatottak, bár ha az ominózus négy mérkőzést tisztán szakmai alapon vizsgáljuk, szinte kivétel nélkül elmondható róluk, hogy a gólparádé nem elsősorban a támadójáték minőségének, hanem a gyenge védekezésnek volt köszönhető. Ez persze még mindig jobb, mintha kivárásra futballoztak volna az érdekeltek, így legalább a szurkolók is kaptak valamiféle kárpótlást az elmúlt hetek eredménytelenségéért. Tulajdonképpen törvényszerű volt, hogy végül a Honvéd ért célba,  mert bár a kispestiek tavasza a téli pénztermelő kiárusítás után haloványra sikeredett, az a csapat, amelyik ennek ellenére tizenöt fordulón át képes megtartani pozícióját, megérdemli az azzal járó elismerést.

A kiesők is hozták magukat a végén. Semmi meglepő nem volt abban, hogy a ZTE és a Vasas is vereséggel búcsúzott az élvonaltól, a két, létszámában és hitében erősen megfogyatkozott társaság próbálta ugyan kozmetikázni történelme legpocsékabb szezonját, ám ez ilyenkor általában csak a szép halálhoz elegendő, a temetést elodázni nem lehet. A feltámadást viszont érdemes lenne sürgetni, nagy kérdés, hogy lesz-e ehhez megfelelő hit, akarat és nem utolsó sorban pénz Zalaegerszegen és Angyalföldön.

Hol rontottuk el? - Fotó: boon.hu (Móricz Istrván)Úgy gondolom, külön említést érdemel a Ferencváros és az Újpest. Bár néhányszor közel voltak hozzá, senki nem gondolta komolyan, hogy bármelyikük is kieshet - szerencséjükre volt náluk gyengébb -, a 30. fordulóban nyújtott teljesítményük azonban összhangban állt az egész éves produkciójukkal. Pedig bő egy hónappal ezelőtt a Fradival kapcsolatban még az ötödik hely felemlegetése sem tűnt túlzott merészségnek (öt pontnyira volt tőle), aztán következett egy olyan periódus (négy vereség, egy döntetlen), amit már a legkitartóbb szurkolók is nehezen tolerálnak. Détári Lajos időben ráérezhetett arra, hogy az általa generált lendület nem tart ki a végéig, és amolyan figyelem elterelésként megkeverte a csapatot, több olyan fiatal futballistának adott játéklehetőséget, aki eddig csak a keret közelében (vagy ott sem) volt. Így aztán lehetett védekezni azzal, hogy a jövő csapatát építi, lám a jelenlegiek közül sokan nem érik el a kívánt szintet, erősíteni kell. Hogy megérte-e ezért feláldozni a végjátékot, és megspékelni az amúgy is siralmas időszakot egy negatív csúccsal (a Fradi soha nem szedett össze 14 vereséget egy bajnoki szezonban), arra a következő bajnokság adhat választ. Az a sorozat, amelyben már minden bizonnyal nem lesz ott a zöld-fehérek három, korábbi meghatározó játékosa, Balog Zoltán, Rósa Dénes és Lisztes Krisztián. Pakson még ott voltak - a lelátón. S mivel a hírek szerint nem kínál nekik szerződést a klub, civilben kellett búcsúzniuk. Nem állítom, hogy velük, vagy az ő segítségükkel Pakson nyert, vagy pontot szerzett volna a csapat, ám egy olyan triót, amelynek tagjai összesen 20 évet és több, mint 400 NB I-es mérkőzést játszottak a Fradiban az élvonalban, 70 gólt szereztek és 65-ször a válogatott mezt is viselték, látványosabban is elbúcsúztathatták volna. Nyilván rendeznek majd a tiszteletükre valamiféle gálameccset, de hát az nem az igazi, ha több nem is, néhány perc azért járt volna nekik tétmérkőzésen is.

Újpesten nem volt kitől megválni, bár a nyáron minden bizonnyal ennek is eljön az ideje. A lilák annyit azért elértek a Szpisljak-Lelievre váltással, hogy hét találkozón (öt döntetlennel) veretlenek maradtak, de ez csak arra volt elég, hogy ne fenyegesse őket közvetlenül a kiesés. A Videoton elleni zárómeccs aztán egyértelmű választ adott arra, miért végzett végül a 13. helyen a csapat. Nem elsősorban a vereség fájhat a szurkolóknak, a nyolcmeccses győztes szériában lévő fehérváriaktól ki lehet kapni, úgy azonban elég ciki, hogy kilencvenegynéhány perc és egy félidőnyi emberelőny sem elegendő - nem a helyzethez - a kapuralövéshez.

Ami a kispadokat illeti, a 30. fordulóban néhány edzőt már csak a kötelességtudat és a szerződése tartotta a helyén. Az már korábban tudható volt, hogy Újpesten, Diósgyőrben és Pécsett átmeneti megoldást választottak, házon belül oldották meg a cserét. A kaposváriakat érzékenyen érintette Sisa Tibor egy héttel ezelőtti bejelentése, miszerint ő megtette a kötelességét, bent tartotta a csapatot, köszöni a lehetőséget, de odébb áll. Supka Attila távozási szándéka is egyre inkább valószínűsíthető Kispesten, az ő esetében azonban a kommunikáció nem egyértelmű. Ha ugyanis a jelenleginél nagyobb kihívásra, szakmailag komolyabb célokra vágyik, az ugye a dobogót jelenti. Következésképpen olyan csapatot kell keresnünk a mezőnyben, amelyik a következő bajnokságban méltó ellenfele lehet a Debrecen-Videoton-Győr hármasnak, sőt képes közéjük beékelődni. S mivel a napokban több hírforrás is pedzegette, hogy Supka és a PMFC kokettál egymással, az üzenet egyértelmű: reszkess NB I, jön a Pécs! Szó se róla, lesz honnan nekifutni.

OTP Bank Liga
30. forduló
DIÓSGYŐRI VTK-VASAS 3-2 (3-2)
Diósgyőr, 7000 néző. Vezette: Andó-Szabó Sándor (Albert István, ifj. Tóth Vencel)
DVTK: Rakaczki – Vadász, Nagy T., Sekour, Frizoni – Gallardo (Seydi, 46.), Takács P., Abdouraman, Luque – Tisza, Bacsa (Dobos, 62.). Megbízott edző: Szentes Lázár. Cserepad: Rados, Budovinszky, Gal, Gohér, Dobos, Fernando, Seydi.
Vasas: Ilizi – Tóth B., Kovács G., Mileusznics (Salem, 78.), Tóth M. – Ferkó, Mehmedagics, Boda, Varga G., Huszárik - Dajics. Vezetőedző: Marijan Vlak. Cserepad: Halasi, Katona, Gál, Merczel, Papizsanszkij, Salem, Csoór.
Gólszerző: Bacsa (2., 17.), Tisza (27.), ill. Dajics (19.), Tóth B. (36.)
Sárga lap: Takács P. (37.), Dobos (73.), ill. Ferkó (21.), Mehmedagics (45.), Salem (80.)
 
FGSZ SIÓFOK-KECSKEMÉTI TE 0-2 (0-1)
Siófok, 500 néző. Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Kispál Róbert)
Siófok: Ribánszki – Mogyorósi (Kiss Zs., 82.), Lengyel, Nyári, Fejes – Haraszti, Kecskés (Kanta Sz., 41.), Pál Sz., Eugene, Melczer (Fehér Zs., 72.) - Simon A. Vezetőedző: ifj. Mihalecz István. Cserepad: Heinrich, Fehér, Kiss Zs., Éles, Kanta Sz., Horváth B., Sowunmi.
KTE: Antal B. (Németh G., 53.) – Koszó, Varga R., Balogh B., Forró – Bori, Szavics, Bertus (Máté G., 82.), Csukics, Hegedűs Á. (Tölgyesi, 59.) – Lencse. Vezetőedző: Szabó István. Cserepad: Németh G., Póti, Brdarics, Máté G., Tölgyesi, Puskás Z.
Gólszerző: Lencse (45., 11-esből), Bertus (69.)
Sárga lap: Kecskés (32.), ill. Szavics (38.), Varga R. (68.)
Piros lap: Lengyel D. (45.)
 
MVM PAKS-FERENCVÁROS 4-2 (3-2)
Paks, 4100 néző. Vezette: Solymosi Péter (Berettyán Péter, Horváth R.)
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. – Bartha, Sifter, Böde, Szatmári, Vayer - Kiss T. (Sipeki, 81.). Vezetőedző: Kis Károly. Cserepad: Kiss M., Csehi T., Gévay, Mészáros I., Sipeki, Magasföldi.
FTC: Gyenes – Fülöp, Grúz, Klein (Batik, 46.), Sváb – Jovanovics, Otten, Júnior (Varga B., 82.) - Beliczky, Oláh, Hakola (Nyilasi, 86.). Klubmenedzser: Détári Lajos. Cserepad: Kunsági, Vattai, Batik, Gárdos, Nyilasi, Pölöskey, Varga B.
Gólszerző: Böde (10.), Kiss T. (35., 37.), Szatmári (46.), ill. Klein (19.), Oláh (20.)
Sárga lap: Batik (53.)
 
PÉCSI MFC-MATIAS-BUDAPEST HONVÉD 3-4 (2-1)
Pécs, 1500 néző. Vezette: Szabó Zsolt (Viszokai László, ifj. Kormányos Gábor)
PMFC: Dibusz – Simonfalvi, Lantos, Goia, Kvekveskiri (Turi, 87.) - Regedei (Nagy D., 72.), Paracki, Okoronkwo, Zeljkovics – Frőhlich (Andorka, 60.), Bajzát. Megbízott edző: Mink Olivér. Cserepad: Holczer, Causic, Marovics, Nagy J., Nagy D., Turi, Andorka.
Honvéd: Kemenes – Lovrics, Botis, Debreceni, Vidovics (Horváth A., 69.) – Tchami, Hidi (Hajdú, 55.), Németh N. (Faggyas, 46.), Johnson, Ivancsics - Délczeg. Vezetőedző: Supka Attila. Cserepad: Sánta, Bozsovics, Hajdú, Horváth A., Faggyas.
Gólszerző: Frőhlich (12.), Bajzát (22.), Okoronkwo (51.), ill. Tchami (1.), Ivancsics (50., 11-esből), Délczeg (53.), Faggyas (61.)
Sárga lap: Okoronkwo (47.), Goia (49.), ill. Délczeg (21.), Debreceni (38.), Vidovics (39.), Németh N. (43.)
 
DEBRECENI VSC-TEVA-HALADÁS SOPRON BANK 2-0 (1-0)
Debrecen, 10000 néző. Vezette: Vad II István (Kelemen Attila, Szalai Dániel)
DVSC: Verpecz – Nikolov (Bernáth, 76.), Simac, Mészáros (Máté P., 80.), Korhut – Bódi, Ramos, Bouadla, Szakály P. - Kulcsár T. (S. Nikolics, 69.), Coulibaly. Vezetőedző: Kondás Elemér. Cserepad: Erdélyi, Bernáth, Máté P., Simac, Spitzmüller, Farkas II B., S. Nikolics, Yannick.
Haladás: Rózsa – Schimmer (Búrány, 84.), Guzmics, Korolovszky, Tóth P. – Nagy D., Rajos (Horváth A., 59.), Nagy I G., Iszlai, Halmosi - Ugrai (Oross, 59.). Vezetőedző: Artner Tamás. Cserepad: Molnár P., Búrány, Horváth A., Oross.
Gólszerző: Mészáros (21.), Coulibaly (54., 11-esből)
Sárga lap: Bouadla (68.), Korhut (73.), ill. Tóth P. (53.), Guzmics (67.)
 
LOMBARD PÁPA-GYŐRI ETO 0-2 (0-0)
Perutz Stadion, 1000 néző. Vezette: Oláh Gábor (Farkas Balázs, ifj. Varga Gábor)
Pápa: Szűcs – Nagy S. (Inutile, 58.), Tóth G., Rodenbücher, Németh M. – Horváth L., Arszics (Szabó Z., 83.), Farkas A., Quintero - Lovrencsics, Seye (Szilágyi P., 71.). Vezetőedző: Bene Ferenc. Cserepad: Takács T., Dóczi, Présinger, Enyingi, Szabó Z., Inutile, Szilágyi P.
Győr: Nagy G. – Tokody, Sztanisics, Fehér Z. – Pátkai (Varga R., 59.), Strestík (Trajkovics, 46.), Kamber, Dinjar - Koltai, Ahjupera (Völgyi, 84.), Dudás. Vezetőedző: Pintér Attila. Cserepad: Sztevanovics, Babics, Völgyi, Trajkovics, Varga R.
Gólszerző: Varga R. (60.), Völgyi (85.)
Sárga lap: Koltai (35.), Fehér Z. (51.)
 
ÚJPEST FC-VIDEOTON FC 0-2 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 2834 néző. Vezette: Bognár Tamás (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
Újpest: Balajcza – Litauszki, Mihajlovics, Lipták (Vermes, 46.), Pollák – Remili, Kiss Z., Eninful (Nagy P., 45.), Balogh B., Vasziljevics - Rajczi. Megbízott edző: Marc Lelievre. Cserepad: Horváth T., Nagy J., Vermes, Kovács D., Nagy P., Jevtics, Zamostny.
Videoton: Tujvel – Szolnoki, Vaskó, Caneira, H. Sánchez – Oliveira (Gyurcsó, 69.), Mitrovics, Kovács I. (Perics, 82.), U. Nikolics (Polonkai, 63.), Gosztonyi – Nikolics N. Vezetőedző: Paulo Sousa. Cserepad: Czirjék, Aposztolopulosz, Gyurcsó, Polonkai, Walter Lee, Brandao, Perics.
Gólszerző: Perics (87., 89.)
Sárga lap: Vasziljevics (22.), Lipták (28.), Pollák (45.), Rajczi (73.), ill. U. Nikolics (3.), Szolnoki (13.), Mitrovics (66.)
Piros lap: Pollák (59., második sárga lap), ill. Caneira (18.)
 
KAPOSVÁRI RÁKÓCZI-ZALAEGERSZEGI TE 3-1 (2-1)
Kaposvár, 2000 néző. Vezette: Veizer Roland (L. Tóth Lajos, Márkus Tamás)
Kaposvár: Posza – Okuka, Graszl, Bank, Pavlovics – Hegedűs D., Addo, Horváth T. (Fenyvesi, 87.), Balázs B. - Bebeto (Bőle, 80.), Grumics (Haruna, 69.). Vezetőedző: Sisa Tibor. Cserepad: Horváth L., Bőle, Fenyvesi, Kovács O., Haruna, Diallo, Safarics.
ZTE: Vlaszák (Vörös, 6.) – Kocsárdi, Bogunovics, Kocsis A., Hidvégi – Szakály D., Máté P., Hervás (Wittman, 83.), Nicorec – Polareczki (Jasarevics, 72.), Kovács Gábor. Vezetőedző: Prukner László. Cserepad: Vörös, Mavolo, Csordás, Kocsis A., Jasarevics, Vittman.
Gólszerző: Grumics (3., 20.), Graszl (62., 11-esből), ill. Okuka (10., öngól)
Sárga lap: Grumics (4.), Graszl (58.), Bebeto (78.), ill. Kocsárdi (21.), Polareczki (25.), Szakály D. (90.)
MESTERI MONDATOK
A 30. fordulóból
A szakmai értékelésekbe olykor becsúsznak meglepő, elgondolkodtató, megmosolyogtató kijelentések is,      ezekből szemezgettünk.                                                                                                                                                                           
Paulo Sousa (Videoton) burkolt megjegyzése a játékvezetésről: ,,Fegyelmezetten, szervezetten játszottunk még úgy is, hogy a pályán lévő "harmadik csapat" nem mindig teljesített jól".
Sisa Tibor (Kaposvár) búcsúja képekben: ,,Az a baj, hogy olyan stádiumba került ez a dolog, hogy nagyon nehezen lesz már a búcsúból érkezés, a nemből igen. Nem arról van szó, hogy én valami nagy, széles autót szeretnék, négy brazil válogatott csatárt, vagy egy zsíros szerződést. Volt egy elhangzott bejelentés, innentől már Sisa Tibor nagyon nehezen fordulna vissza. Elnézést kérek azoktól, akik számították volna rám, de a lejáró szerződésemet nem hosszabbítom meg, a következő szezonban a Kaposvár a felkészülést mással kezdi meg".
Horváth Károly (Siófok) egy elmaradt kecskeméti kiállításról: ,,A mérkőzést nem lehet reálisan értékelni, mert nem a két csapat döntött a végeredményt illetően".
Török László (Kecskemét) teljesítette küldetését: ,,Köszönöm a játékosoknak, a szakmai stábnak, de tényleg, a tulajdonostól a portásig mindenkinek. Lezárult egy időszak, amit vállaltam, teljesítettem. Nem búcsúbeszéd ez, és az sem titok, hogy rajtam múlik a folytatás. Vállaltam egy időszakot, ez most lezárult, ezzel nem is szeretnék a mai napon tovább foglalkozni".
Prukner László (Zalaegerszeg) sokat sejtető megjegyzése: ,,A lehetőségeink behatároltak voltak, természetesen senkire nem hárítom a felelősséget, ami az enyém, azt viszem".
OTP Bank Liga 2011-2012
Végeredmény
1. Debreceni VSC-Teva (Bajnokok Ligája) 30 22 8 0 64-18 +46 74
2. Videoton FC (Európa Liga) 30 21 3 6 58-19 +39 66
3. Győri ETO FC 30 20 3 7 56-31 +25 63
4. Budapest Honvéd (Európa Liga) 30 13 7 10 48-40 +8 46
5. Kecskeméti TE 30 13 6 11 47-39 +8 45
6. MVM Paks 30 12 9 9 47-51 -4 45
7. Diósgyőri VTK 30 13 4 13 42-43 -1 43
8. Haladás Sopron Bank 30 9 11 10 39-37 +2 38
9. FGSZ Siófok 30 9 9 12 30-41 -11 36
10. Kaposvári Rákóczi 30 7 14 9 35-42 -7 35
11. Ferencváros 30 9 7 14 32-35 -3 34
12. Pécsi MFC-Matias 30 8 10 12 36-50 -14 34
13. Újpest FC 30 8 8 14 34-46 -12 32
14. Lombard Pápa 30 8 6 16 26-40 -14 30
15. Vasas (2 pont levonva) 30 5 9 16 29-51 -22 22
16. Zalaegerszegi TE 30 1 10 19 25-65 -40 13
OTP Bank Liga 2011-2012
A góllövőlista végeredménye

20 gólos: ADAMO COULIBALY (DVSC)

19 gólos: NIKOLICS NEMANJA (Videoton)

15 gólos: LENCSE LÁSZLÓ (Videoton, Kecskemét)

14 gólos: Danilo de Oliveira (Bp. Honvéd)

13 gólos: Milan Perics (Kaposvár, Videoton)

12 gólos: André Alves (Videoton) 

11 gólos: Bajzát Péter (PMFC)

10 gólos: Böde Dániel (Paks)

9 gólos: José Luque (DVTK), Jarmo Ahjupera (Győri ETO),

8 gólos: Bódi Ádám (DVSC), L’Imam Seydi (DVTK), Tisza Tibor (DVTK), Nikola Trajkovics (Győri ETO), Melczer Vilmos (Siófok), Simon Attila (Siófok), Rajczi Péter (Újpest)

7 gólos: Ivancsics Gellért (Bp. Honvéd), Kulcsár Tamás (DVSC), Dudás Ádám (Győri ETO), Kenesei Krisztián (Haladás), Miroszlav Grumics (Kaposvár), Hrepka Ádám (Paks), Lovrencsics Gergő (Pápa), Kabát Péter (Újpest), Sándor György (Videoton)

6 gólos: Koltai Tamás (Győri ETO), Pátkai Máté (Győri ETO), Goran Vujovics (Haladás), Vayer Gábor (Paks), Goran Marics (Pápa), Horváth Zsolt (PMFC), Dusan Vasziljevics (Videoton, Újpest)

5 gólos: Stevo Nikolics (DVSC), Szakály Péter (DVSC), Budovinszky Krisztián (DVTK), Pölöskey Péter (FTC), Marko Simics (Vasas, FTC), Djordje Kamber (ZTE, Győri ETO), Halmosi Péter (Haladás), Bebeto (Kaposvár), Kethevoama Foxi (Kecskemét), Tököli Attila (Kecskemét, ZTE, Kecskemét), Bartha László (Paks), Kiss Tamás (Paks), Haraszti Zsolt (Siófok), Juszuf Dajics (Vasas), Gyurcsó Ádám (Kecskemét, Videoton), Máté Péter (ZTE)

4 gólos: Délczeg Gergely (Siófok, Bp. Honvéd), Roguy Méyé (ZTE, DVSC), Kulcsár Dávid (Vasas, FTC), Somalia (FTC), Völgyi Dániel (Győri ETO), Francis Litsingi (Kecskemét), Vladan Szavics (Kecskemét), Szatmári Lóránd (Paks), Ferenczi István (Pápa), Andorka Péter (PMFC), Nagy Olivér (PMFC), Torghelle Sándor (Bp. Honvéd, Videoton)

3 gólos: Faggyas Milán (Bp. Honvéd), Németh Norbert (Bp. Honvéd), Selim Bouadla (DVSC), Juha Hakola (FTC), Martin Klein (FTC), Rati Alekszidze (Győri ETO), Varga Roland (Győri ETO), Nagy I. Gábor (Haladás), Balázs Benjámin (Kaposvár), Éger László (Paks), Balogh Balázs (Újpest), Bárányos Zsolt (Vasas), Kovács Gábor (Vasas), Paulo Vinícius Souza dos Santos (Videoton), Kocsárdi Gergely (ZTE)

2 gólos: Dieng Abass (Bp. Honvéd), Sorin Botis (Bp. Honvéd), Hajdú Norbert (Bp. Honvéd), Ivan Lovrics (Bp. Honvéd), Hervé Christian Tchami (Bp. Honvéd), Mészáros Norbert (DVSC), Nagy Zoltán (DVSC), Mbengono Yannick (DVSC), Rezes László (DVSC), Bacsa Patrik (DVTK), Francisco Gallardo (DVTK), Beliczky Gergő (Vasas, FTC), Grúz Tamás (FTC), Oláh Lóránt (FTC), Marko Dinjar (Győri ETO), Linas Pilibaitis (Győri ETO), Nagy Dániel (Haladás), Oross Márton (Haladás), Tóth Péter (Haladás), Graszl Károly (Kaposvár), Haruna Jammeh (Kaposvár), Bertus Lajos (Kecskemét), Jovica Stokics (Kecskemét), Magasföldi József (Paks), Montvai Tibor (Paks), Sifter Tamás (Paks), Mouhamadou Seye (Pápa), Frőhlich Roland (PMFC), Gyánó Szabolcs (PMFC), Szabó János (Siófok), Tusori Richárd (Siófok), Dvorschák Gábor (Újpest), Simon Krisztián (Újpest), Tóth Balázs (Vasas), Kovács István (Haladás, Videoton), Filipe Oliveira (Videoton), Balázs Zsolt (ZTE), Daniils Turkovs (ZTE)

1 gólos: Hidi Patrik (Bp. Honvéd), Horváth Adrián (Bp. Honvéd), Novák Alexisz (Bp. Honvéd), Korhut Mihály (DVSC), Luis Ramos (DVSC), Dajan Simac (DVSC), Varga József (DVSC), Fernando (DVTK), Mohamadou Abdouraman (DVTK), Vicente Arze (DVTK), Gohér Gergő (DVTK), Lippai Ákos (DVTK), George Menougong (DVTK), Youssef Sekour (DVTK), Takács Péter (DVTK), Liban Abdi (FTC), Felipe Félix (FTC), Alekszandar Jovanovics (FTC), Lisztes Krisztián (FTC), Mark Otten (FTC), Rósa Dénes (FTC), Tóth Bence (FTC), Valentin Babics (Győri ETO), Vladimir Djordjevics (Győri ETO),  Ji-Parana (Győri ETO), Marek Strestík (Győri ETO), Takács Ákos (Győri ETO), Iszlai Bence (Haladás), Kulcsár Kornél (Haladás), Nagy II. Gábor (Haladás), Mariján Sluka (Haladás), Radó András (Haladás), Schimmer Szabolcs (Haladás), Ugrai Roland (Haladás), Bank István (Kaposvár), Bőle Lukács (Kaposvár), Drazsen Okuka (Kaposvár), Bojan Pavlovics (Kaposvár), Nikola Safarics (Kaposvár), Alekszandar Alempijevics (Kecskemét), Bori Gábor (Kecskemét), Sindou Dosso (Kecskemét), Mohl Dávid (Kecskemét), Pekár László (Kecskemét), Szinisa Radanovics (Kecskemét), Simon Attila (Kecskemét), Gévay Zsolt (Paks), Joze Benko (Pápa), Dlusztus András (Pápa), Farkas Attila (Pápa), Giorgi Granugrava (Pápa, ZTE), Présinger Ádám (Pápa), Tóth Gábor (Pápa), Andrej Causic (PMFC), Solomon Okoronkwo (PMFC), Petrók Viktor (PMFC), Pintér Attila (PMFC), Regedei Csaba (PMFC), Nenad Todorovics (PMFC), Huszák Tamás (Siófok), Lattenstein Norbert (Siófok), Nyári Tibor (Siófok), Pál Szabolcs (Siófok), Balajti Ádám (Újpest), Egerszegi Tamás (Újpest, Siófok), Darko Markovics (Újpest), Kovács Dániel (Újpest), Lázár Bence (Újpest), Lipták Zoltán (Videoton, Újpest), Bojan Mihajlovics (Újpest), Remili Mohamed (Újpest), Ferkó Attila (Vasas), Gáspár József (Vasas), Görgényi Dávid (Vasas), Katona Máté (Vasas), Haris Mehmedagics (Vasas), Takács Zoltán (Vasas), Alvaro Brachi (Videoton), Brandao Evandro (Videoton), Elek Ákos (Videoton), Gosztonyi András (Videoton), Nikola Mitrovics (Videoton), Vaskó Tamás (Videoton), Walter Lee (Videoton), Mladen Brkics (ZTE), Mahir Jasarevics (ZTE), Darko Pavicsevics (ZTE), Varga Róbert (ZTE)

Öngól: Sorin Botis (Bp. Honvéd), Korhut Mihály (DVSC), Dajan Simac (DVSC), Szabó O. (Győri ETO), Szasa Sztevanovics (Győri ETO), Drazsan Okuka (Kaposvár), Balogh Béla (Kecskemét), Csehi Tamás (Paks), Csernyánszki Norbert (Paks), Présinger Ádám (Pápa), Nagy József (PMFC), Lengyel Dávid (Siófok), Sowunmi Thomas (Siófok), Kulcsár Dávid (Vasas)