EURO 2012

A bundabotrányba keveredett Criscito nem utazhat az Eb-re

Demetrio Albertini, az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) alelnöke bejelentette, hogy a nemzetközi fogadási csalásokkal kapcsolatban kihallgatott Domenico Criscito nem utazik a nyári Európa-bajnokságra.

Mint arról beszámoltunk, az olaszországi bundabotránnyal kapcsolatos nyomozást vezető cremonai főügyész utasítására hétfőn letartóztatták Stefano Maurit, a Serie A-ban szereplő Lazio játékosát, valamint több jelenlegi és korábbi profi labdarúgót. A beszámolók szerint a bajnok Juventus jelenlegi vezetőedzője, Antonio Conte ellen is folytattak nyomozást, és az ügynek magyar szála is van.

Az Európa-bajnokságra készülő olasz válogatottat is elérték a botrány hullámai, hétfőn reggel fél hét előtt a Covercianóban edzőtáborozó nemzeti együttes szálláshelyén is megjelentek a nyomozók, hogy kihallgassák Domenico Criscitót, a Juventus és a Genoa korábbi, az orosz bajnok Zenit jelenlegi védőjét. Emiatt a FIGC, Cesare Prandelli szövetségi kapitánnyal egyetértésben úgy döntött, a 25 esztendős, 19-szeres válogatott hátvéd nem utazhat a június 8-án rajtoló kontinenstornára.

"Criscito nem lesz tagja az Olaszországot képviselő csapatnak az Európa-bajnokságon. Most az elsődleges, hogy megmagyarázza a hétfőn történteket. Bár ő ragaszkodott hozzá, hogy semmilyen szerepe nincs a történtekben, ez az eset nem vet jó fényt a válogatottra. Sajnáljuk a történteket, és bízunk benne, hogy a játékos ártatlan" - fogalmazott sajtótájékoztatóján Albertini.