EURO 2012

Torres és Pedro is ott lesz az Eb-n, Soldado lemarad

Vicente Del Bosque spanyol szövetségi kapitány kijelölte a június 8-án kezdődő kontinenstornára utazó 23 fős keretet. A címvédő csapatába hét játékost ad a Barcelona, ötöt a Real Madrid, kettőt a Chelsea, az Athletic Bilbao és a Sevilla.

Vicente Del Bosque a már jól bevált emberekre épít az Eb-n

A torna egyik favoritjának kerete már hetek óta témát szolgáltat a szurkolók körében, a legizgalmasabb kérdés a támadószekció összetétele volt, hiszen azután, hogy David Villa decemberi lábtörése okán lemaradt a kontinenstornáról, több remek formában lévő csatár is pályázott a válogatott gólrekorderének helyére.

Del Bosque mester négy támadót jelölt a 23 fős keretbe, a Barcelonában az idény végére magára találó Pedro mellett a Chelsea-vel Bajnokok Ligáját nyerő Fernando Torres valamint a sevillai Alvaro Negredo kapott bizalmat. A bilbaós Fernando Llorente helye előzetesen biztosnak tűnt.

A középpályán három légiós is bekerült a keretbe, a Manchester City-ben futballozó David Silva mellett a chelsea-s Juan Mata is ott lesz az Eb-n.

A lemaradók listáján David Villa mellett a térdműtéten átesett Carles Puyol is szerepel, a valenciai Roberto Soldado pedig hiába volt csapata vezére a szezonban, ezúttal ez kevésnek bizonyult az üdvösséghez. Az Atlético Madriddal Európa Ligát nyerő Adrián Lopez szintén csak a tv képernyője elől követheti az eseményeket.

A címvédő spanyolok a C-csoportban Olaszországgal, Írországgal és Horvátországgal szerepelnek együtt.

EURO 2012 - Spanyolország
23 fős keret
Kapusok
Iker Casillas Real Madrid
Pepe Reina Liverpool
Victor Valdés Barcelona
Védők
Raul Albiol Real Madrid
Jordi Alba Valencia
Alvaro Arbeloa Real Madrid
Sergio Ramos Real Madrid
Juanfran Torres Atletico Madrid
Gerard Piqué Barcelona
Javi Martinez Athletic Bilbao
Középpályások
Sergio Busquets Barcelona
Xavi Barcelona
Andres Iniesta Barcelona
Xabi Alonso Real Madrid
Santi Cazorla Malaga
Cesc Fabregas Barcelona
David Silva Manchester City
Jesus Navas Sevilla
Juan Mata Chelsea
 támadók
Pedro Barcelona
Alvaro Negredo Sevilla
Fernando Torres Chelsea
Fernando Llorente Athletic Bilbao