NB I

Látvány kevés volt, feszültség annál több, nyert a Videoton és a Győr is

A Videoton és a Győr is győzelemmel zárta az OTP Bank Liga 2011-12-es idényét, előbbi csapat a második, utóbbi a harmadik helyen végzett.

A második hely sorsa gyakorlatilag az előző fordulóban eldőlt, hiszen a harmadik helyezett Győrnek nem csak hárompontos hátrányát, hanem 14 gólnyi különbséget is le kellett volna dolgoznia a Videotonnal szemben.

A fehérváriak nem a legerősebb összeállításukban léptek pályára Újpesten, de aktívan kezdtek, már a 4. percben vezetést szerezhettek volna - kis hazai segítséggel. Egy szabadrúgás után Mihajlovic kotort bele a labdába, ami a kapufáról jött ki, utána pedig a göröngyös talaj segítségével felszabadítottak a lila-fehérek.

Az Újpest és a Videoton játékosai küzdenek a két csapat mérkőzésén a labdarúgó NB I-ben 2012-ben.

Az első negyedóra végén újra előnybe kerülhetett volna a Videoton, amikor Oliveirát térden rúgták a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem adta meg a jogosnak tűnő büntetőt. Ehelyett a reklamáló vendégedzőt, Paulo Sousát felküldte a lelátóra. Kicsivel később egy fehérvári játékost is a szakvezető után küldött, Caneira kőkeményen odataposott Eninfulnak, amiért jogosan kapott azonnal piros lapot.

Az Újpest emberelőnye ellenére nem tudott fölényt kialakítani a mezőnyben, csak egy hosszabbításban kiharcolt szögletből tudott veszélyeztetni a hazai együttes.

A szünetben eleredett az eső a Megyeri úton, feláztatta a talajt, de gyorsan el is vonult, a színvonalnak azonban nem tett túl jót. Kevés volt a helyzet, ehelyett egy újabb piros lap következett, az Újpestből Pollák kapta meg a második sárgáját a Szolnoki elleni szabálytalansága miatt.

Egyenlő létszámban már egyértelmű lett a Videoton fölénye, az utolsó húsz percben több lett az ígéretes lehetőség. A gólkirályi címért küzdő Nikolics Nemanja fejjel közel járt a gólszerzéshez, de a véghajrában Milan Perics találatai döntöttek. A 88. percben Mitrovics kiugratása után gurított Balajcza alatt a kapuba a csatár, egy perccel később pedig Gyurcsó lapos beadására érkezett remekül, és a hálóba belsőzött. (2-0)

Ezzel el is dőlt a találkozó, a Videoton bebiztosította ezüstérmét a bajnokságban.

A másik találkozón sokáig szintén góltalanul álltak a felek, de a második játékrészben Varga Roland és Völgyi Dániel találataival a Győr nyerni tudott Pápán szintén 2-0-ra. Így a második és a harmadik helyezett között nem változott a különbség, az ETO lett a bajnokság bronzérmese.

A gólkirályi címre hiába volt még esélye a fehérvári Nemanja Nikolicsnak, azt a debreceni Adamo Coulibaly nyerte 20 találattal, Nikolics pedig maradt 19 gólos.

OTP Bank Liga
30. forduló
Újpest FC-Videoton FC 0-2 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 3000 néző, v.: Bognár
gólszerző: Peric (87., 89.)
sárga lap: Vasiljevic (22.), Lipták (28.), Pollák (45., 59.), Rajczi (73.), illetve Nikolic (3.), Szolnoki (13.), Mitrovic (66.)
piros lap: Pollák (59.), illetve Caneira (18.)
 
Újpest: Balajcza - Litauszki, Lipták (Vermes, a szünetben), Mihajlovic, Pollák - Remili, Kiss Z., Balogh B., Eninful (Nagy P., 45+1.), Vasiljevic - Rajczi
 
Videoton: Tujvel - Szolnoki, Vaskó, Caneira, Héctor - Oliveira (Gyurcsó, 69.), Mitrovic, Kovács I. (Peric, 82.), Nikolic (Polonkai, 63.), Gosztonyi - Nikolics
OTP Bank Liga
30. forduló
Lombard Pápa Termál FC-Győri ETO FC 0-2 (0-0)
Pápa, 2000 néző, v.: Oláh
gólszerzők: Varga R. (61.), Völgyi (86.)
sárga lap: Koltai (35.), Fehér Z. (50.)
 
Pápa: Szűcs L. - Nagy S. (Inutile, 58.), Tóth G., Rodenbücher, Németh M. - Farkas A., Horváth L. - Lovrencsics, Quintero, Arsic (Szabó Z., 83.) - Seye (Szilágyi, 70.)
 
Győr: Nagy G. - Tokody, Fehér Z., Stanisic, Dinjar - Koltai, Pátkai (Varga R., 60.), Kamber - Dudás, Ahjupera (Völgyi, 85.), Strestik (Trajkovic, a szünetben)

Fotó: www.vidi.hu