Debreceni úszó Eb

Csak örülök, örülök és örülök - Kiss László

  • VNA

Kiss László szövetségi kapitány maximálisan elégedett lehet a magyar úszók debreceni szereplésével, a mieink 26 érmet szereztek a csodálatosan sikerült debreceni hét nap alatt.

A magyar csapat tagjai, akik a május 24-i versenynapon érmet szereztek a 31. úszó Európa-bajnokságon, a Debreceni Sportuszodában Kiss László szövetségi kapitány (j) társaságában: Gyurta Dániel, Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Biczó Bence, Mutina Ágnes, Bohus Richárd, Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna, Risztov Éva, Cseh László (b-j). MTI Fotó: Illyés Tibor

A debreceni úszó Európa-bajnokság befejező napjának végén Kiss László szövetségi kapitány elégedetten nyilatkozott a versenyt közvetítő m1 televíziónak: "Az eredeti tíz éremre vonatkozó tippemmel majdnem sikerült az aranyérmek számát eltalálnom, hiszen a legfényesebb medáliából szereztünk kilencet... Sporttörténelmet csináltunk, hiszen túlszárnyaltuk az 1954-es torinói Eb teljesítményét is (17 magyar érem úszásban - a szerk.). Kétezertől kezdve egy felzárkóztatási programot indítottunk el Ruza József irányításával, aminek most arathattuk le a gyümölcseit. Sokan mondták, hogy alul terveztem az elvárásokat, de ezt nem tartom gondnak, hiszen így érhetünk el hatalmas sikereket. Én edzőként inkább kudarckerülő vagyok, de ezzel nincsen gond, hiszen így is örülök az érmeknek és az eredményeknek" - mondta a kapitány.

"Voltak olyanok, akiktől vártuk és szinte elvártuk az érmeket, ők kivétel nélkül hozták magukat. Kapás, Bernek, Gyurta, Kozma, Bohus viszont mindenki számára hatalmas meglepetést okozott az érmeivel. Nekem a teljes tökéletességet jelenti, hogy megelőztük egész Európát. A hét napi versenyzés után három új tagja van az olimpiai csapatunknak, és nagyon bízom benne, hogy a váltóink közül is jó páran ott lehetnek az olimpián. Ha ez így lesz, akkor várhatóan 28 fős csapatot fogunk tudni delegálni az olimpiára, ami az egész magyar csapat legnépesebb küldöttsége lehet Londonban" - tette hozzá Kiss László. A magyar úszók összesen 26 éremmel zárták az Eb-t (9 arany, 10 ezüst, 7 bronz), ami egyben az éremtábla első helyét is meghozta a mieinknek.