Torna

Berki boldog, hogy az olimpiára szánt gyakorlat jól sikerült az Eb-n

  • MTI

Berki Krisztián vasárnap hatodszor lett Európa-bajnok lólengésben a Montpellier-ben rendezett kontinenstornán. Az olimpiára készülő tornász és edzője is elégedetten értékelt a verseny után.

"Nagyon örülök, hogy így sikerült ez az Eb, s nem is elsősorban az aranyérem miatt" - mondta az MTI-nek Berki. - "Természetesen boldog vagyok, hogy az én gyakorlatom érte a legtöbb pontot, ugyanakkor számomra most az volt a legfontosabb, hogy a lehető legjobban teljesítsem a nagygyakorlatot, amellyel az olimpiára készülök. Persze vannak kisebb hibák, amiken még javítanunk kell, de összességében nagy lökést ad és segít, hogy az Eb-t ilyen teljesítménnyel és eredménnyel zártam."

Az immár hatszoros kontinensbajnok edzője is boldog volt a verseny után.

"Nagyon elégedett vagyok Viddel, jól bemutatta az olimpiai gyakorlatát. A leugrásnál volt egy kis hiba, talán ha az nincs, akkor még a bronzérem is elérhető lett volna a számára" - fogalmazott Kovács István. - "Krisztiántól szintén remek gyakorlatot láttunk, nagyon boldog vagyok, hogy ezt most így sikerült bemutatnia, egyfelől természetesen az aranyérem miatt, másfelől viszont azért, mert az olimpia előtt két hónappal ott tartunk, hogy a felkészülés utolsó időszakában valójában apróságokon kell finomítanunk."