FIFA

Beckenbauer szerint nem kell piszkálni a működőképes tizenegyespárbajt

  • MTI

Franz Beckenbauer, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) szakmai bizottságának (Task Force Football 2014) elnöke szerint semmiképpen sem kellene száműzni a büntetőpárbajokat a sportágból.

A német sportvezető ezt annak kapcsán mondta, hogy Joseph Blatter FIFA-elnök a szervezet pénteken zárult 62., budapesti kongresszusán bejelentette, arra kérte a Beckenbauer vezette testületet, hogy dolgozzon ki egy alternatív megoldást a tizenegyespárbajok helyettesítésére.

"Úgy kell hagyni, ahogyan eddig is működött" - fogalmazott Beckenbauer. - "A büntetők külön érzelmeket visznek a futballba."

Blatter a Hungexpón megrendezett kongresszuson azt mondta, a labdarúgás sokszor tragédiába fordul, amikor egy-egy meccsen 11-esekre kerül sor.

"A futball csapatsport, s amikor egy az egy elleni párharcokra kerül sor, egyszerűen veszít az alapeszméiből" - fogalmazott a 76 éves svájci elnök, aki a Beckenbauer vezette bizottságnak azt mondta: "önök talán tudnak erre alternatív megoldást találni, ha ma nem is, de a jövőben biztosan."