Debreceni úszó Eb

LEN-kitüntetés a debreceni szervezésért

  • MTI

A szervezésért kiosztható legmagasabb kitüntetést adta át Nory Kruchten, az Európai Úszószövetség (LEN) elnöke a debreceni úszó Eb szervezőinek szombaton.

A Kölcsey Központban rendezett gálaebéden az elnök "fantasztikusnak" nevezte az Európa-bajnokság szervezését, egyben emlékeztetett arra is, hogy mindössze 96 nap állt a házigazdák rendelkezésére, hogy tető alá hozzák a viadalt.    

 Az elismerést Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke, Kósa Lajos polgármester és Czene Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára vehette át.     

Gyárfás Tamás a díj átvétele után az MTI-nek elmondta: legutóbb 2010-ben Budapest kapta meg a LEN legmagasabb kitüntetését. "Az elején leszögeztük hogy nem beszélünk arról, hogy mi beugrók vagyunk, hogy bárkit is helyettesítünk. Az egy önámítás, saját magunk által koholt mentség lett volna, ha minden hibára annyit mondtunk volna: kevés volt az idő. Mi rendezzük az Eb-t, csak azzal kell foglalkoznunk, hogy tökéletes legyen" - fogalmazott Gyárfás Tamás.