Barcelona

Guardiola Messit méltatta az újabb trófea bezsebelése után

A Barcelona távozó vezetőedzője nem látott jobb futballistát Lionel Messinél, de azt mondja, valószínűleg soha nem is fog.

Guardiola Messit tartja a sikerek fő letéteményesének

Szombat este a Barcelona Pedro duplájával és Lionel Messi találatával 3-0-ra legyőzte az Athletic Bilbaót a Király Kupa-döntőjében, így  az idei évet sem kellett üres kézzel zárnia.

A madridi Vicente Calderónban elhódított kupagyőzelem volt a Guardiola-éra 14. serlege, a katalánok szakvezetője a mérkőzés után a csapat argentin szupersztárját, Lionel Messit dicsérte. Az idei szezon európai Aranycipőse 73. gólját szerezte a szezonban.

"Nagy megtiszteltetés, hogy edzője lehettem a valaha volt legjobb játékosnak, aki láttam. Messi megtanította nekem, hogyan kell versenyképesebbé válni. Valószínű nélküle is nyertünk volna trófeákat, de nem 14-et a lehetséges 19-ből" - mondta az utolsó mérkőzése után Guardiola. 

Ugyan a Real Madrid és a Chelsea is letaszította a Barcelonát a spanyol illetve az európai trónról, a Barcelona főnöke szerint idén is fejlődött a csapata. "Új koncepciókat vezettünk be, jövőre még jobbak leszünk" - reflektált Guardiola, aki azonban ezután visszautasította a minden idők legjobb csapata titulust. "Nem találtam én fel semmit. Egy olyan folyamatnak a részese vagyok, amely már előttem elkezdődött és utánam is folytatódni fog. A futballtörténelem legjobb csapata? Hatásvadászat lenne így nevezni minket. Ezek nagy szavak" - tette hozzá a 41 éves szakember, aki elégedett a mögötte álló négy év eredményeivel. "Fáradt vagyok - ezért állok most le. De nagy elégedettséggel tölt el a 14 kupa, amit és ahogyan megnyertünk."