Kézilabda

A német kluboknál is fogy a pénz - a kupagyőztes nem vállalja Európát

  • VNA

Nem csak magyar sajátosság a nemzetközi kupák anyagi terheitől való félelem - a német Oldenburg kupasikere után sem vállalja a nemzetközi kupameccseket.

Úgy tűnik, hogy a német sportban sem fenékig tejfel az élet. Az idei német kézilabda kupasorozatot megnyerő VfL Oldenburg női együttese ugyanis gazdasági okokra hivatkozva a következő évben nem vállalja a nemzetközi kupaszereplést. A jelentkezési határidő lejárta előtt nem sokkal a klub vezetői kénytelenek voltak meghozni ezt a szomorú döntést, amelynek hátterében a csapatot régóta támogató főszponzor távozása áll. Az edző, Leszek Krowicki sajnálta ugyan a pénteken nyilvánosságra hozott döntést, de megérti, hogy a klub hosszútávú túlélésének feltétele az anyagi stabilitás.

Az oldenburgi egyesület vezetői jelenleg is dolgoznak azon, hogy sikerüljön a következő esztendőre vonatkozó, nagyjából 700.000 eurós (kb. 90 millió forint) költségvetést összerakniuk. A klub már az idei Bundesliga szereplést is nehezen tudta finanszírozni megmaradt szponzoraival, a saját számításuk szerint nagyjából 20.000 euróba (kb. 6 millió forint) kerülő nemzetközi kupaindulást viszont nem merik most bevállalni.