EURO 2012

A franciák esélyesek, az angolok gyengék - Raymond Domenech

A franciák volt szövetségi kapitánya vérmes reményeket fűz a nemzeti csapathoz, de odaszúrt egyet az angoloknak is.

Domenech sokat vár a francia csapattól

Raymond Domenech ellentmondásos körülmények között távozott a francia válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, azt követően, hogy a gallok a 2010-es világbajnokságon csúnyán leszerepeltek.

A 2006-os világbajnoki tornán ezüstérmet szerző szakember a France Footballnak adott nyilatkozatában a francia alakulat esélyeit taglalgatta, Domenech meglehetősen derűs a közelgő kontinenstorna előtt.

"Azt gondolom, hogy az angolok elleni első mérkőzésünknek könnyűnek kell lennie, mivel a Háromoroszlánosok nem képviselnek minőséget. Ha ez így lesz, akkor Ukrajna ellen nem szabad kikapnunk és akkor véleményem szerint az első akadályt sikerrel vehetjük" - mondta az egykori kapitány. "Franciaország a torna egyik favoritja. Tizennyolc mérkőzést vívtunk meg veretlenül, idegenben győztük le Angliát és Németországot, megvertük Brazíliát, a selejtezőcsoportunkban pedig az élen zártunk. Ezek miatt gondolom azt, hogy esélyesek vagyunk. Minimum az elődöntőig el kellene jutnunk".

Domenech irányításával a 2008-as Európa-bajnokságon a franciák mindössze egy ponttal zárták a csoportküzdelmeket, így világbajnoki döntősként nem jutottak be a legjobb nyolc csapat közé.

A "gall kakasok" a június 8-án kezdődő Eb-n a D-csoportban szerepelnek majd Angliával, Svédországgal valamint a társrendező Ukrajnával egyetemben. 

Valamelyest csökkenti Laurent Blanc csapatának esélyeit, hogy kiderült, az Olimpique Marseille támadója, Loic Remy sérülés miatt nem lesz ott a nemzeti válogatottal a tornán.