GP3

Kiss Pál Tamás második lett Monacóban

Kiss Pál Tamás a második helyen végzett, a Forma-1-es Monacói Nagydíj egyik betétfutamaként megrendezett GP3-as kategória első versenyén.

Kiss Pál Tamás a GP3-as sorozat első Monte-Carlói futamán a szenzációs 2-ik helyen végzett.

"Ennyire azt hiszem, még sosem ízlett a pezsgő, mint most, talán még Barcelonában semkezdte a tavalyi barcelonai győzelme után második GP3-as dobogós helyezését ünneplő pilóta. - Persze az is örök emlék marad, hiszen annyi ember előtt hallgatni a magyar himnuszt, igazán remek érzés volt, de ez a mostani eredmény talán még különlegesebb olyan szempontból, hogy éppen itt értük el, Monacóban, ráadásul az első futamon, erőből lettünk másodikak, ami fantasztikus érzés. Nekem már az nagy dolog, hogy itt lehetek, mert az év elején sokáig még az is bizonytalan volt, hogy egyáltalán el tudok-e indulni idén a GP3-ban. Ehhez képest az előbb ott álltam a monacói eredményhirdetésnél a második helyért járó kupával a kezemben, ezt szinte el se hiszem, és a szavakat is alig találom, olyan boldog vagyok. Leírhatatlan, amit most érzek."

"Hál' Istennek pontosan úgy sikerült a rajt, ahogy terveztem. A verseny előtt módosítottunk picit a kuplung beállításain, ami nagyon jól bevált, és sikerült úgy kilőnöm a rajtból, hogy az első kanyarban már a 2. helyen fordultam el." – idézte fel a verseny első pillanatait a 3. helyről induló pilóta. "Ezután (Aaro) Vainióval ketten szépen megléptünk a többiektől, de az ő autóján valószínűleg előbb érték el az ideális hőmérsékletet a gumik, ezért az elején képes volt egy kis előnyt kiépíteni előttem. Innentől kezdve csak élveztem a vezetést, hiszen nem mindennap száguldhat az ember ilyen környezetben, és próbáltam megfutni a leggyorsabb kört, de felesleges kockázatot nem vállaltam, hiszen butaság lett volna eldobni ezt a dobogós helyet. Nagyon örülök a 2-ik helynek, köszönöm mindenkinek, aki hitt bennem!" – fogalmazott az Atech CRS GP versenyzője.

Tamás a szombat délután 17 óra 55 perckor kezdődő második futamon a fordított rajtrács következtében a 7. helyről indul majd, és természetesen ott is mindent megtesz majd a jó szereplés érdekében, még ha a dobogóra ezúttal nem is lesz sok esélye:

"A második futamon szeretném épségben túlélni a rajtot, 1-2 pozíciót előrelépni – többet ezen a pályán nem nagyon lehet –, és behozni pontszerző helyen az autót. Aztán meglátjuk, hogy lesz-e lehetőségem ennél többre, ha igen, akkor azt természetesen igyekszem majd megragadni." – tekintett máris előre az OXXO Energy Drink pilótája, Kiss Pál Tamás.

A második verseny szombaton 17 óra 55 perckor kezdődik Monacóban, amin Kiss Pál Tamás a 7. helyről indul majd.