Edzőkérdés

A Liverpool a Wigan menedzserének ajánlotta fel a kispadot

A Premier League-ben szereplő Wigan elnöke bejelentette, hogy a Liverpool együttese felajánlotta a menedzseri pozíciót Roberto Martineznek, a Wigan jelenlegi menedzserének.

Dave Whelan bejelentése szerint Roberto Martinez csütörtökön a floridai Miamiban járt, ahol a Vörösöket tulajdonló Fenway Sports Group alapító-tulajdonosával, John Williams Henryvel tárgyalt.

Roberto Martinez a Wigan menedzsereként a csapat Premier League-mérkőzésén 2012-ben.

"Ajánlatot tettek Robertónak, és ő megfontolja azt. Legközelebb kedden találkoznak. Én azt kértem tőle, hogy szerdáig vagy csütörtökig döntsön, hiszen ha elmegy, akkor nekünk is lépnünk kell. Úgy gondolom, hogy az ajánlatot komolyan át fogja gondolni. Ha a Liverpoolhoz megy, sok szerencsét kívánunk neki, és tesszük tovább a dolgunkat" - mondta a Wigan elnöke.

Roberto Martinez edzőként a Swansea együttesénél mutatkozott be, az azóta már a Premier League-ben szereplő walesi csapattal megnyerte az angol harmadosztályt, 2009 júniusa óta pedig a Wigan menedzsereként dolgozik. Velük kétszer 16., a most véget ért szezonban pedig a 15. helyen végzett az első osztályban.