Bundabotrány

Újabb kilenc gyanúsított a fogadási botrányban

  • MTI

Újabb kilenc labdarúgót hallgatott ki a héten gyanúsítottként a Központi Nyomozó Főügyészség az úgynevezett bundaügyben. A manipulációval érintett mérkőzések száma immár harminc, a gyanúsítottként kihallgatott futballistáké pedig harminckilenc.

A főügyészség csütörtöki közleménye szerint a gyanúsítottak közül jelenleg négyen vannak előzetes letartóztatásban, míg a többiek - köztük az e héten kihallgatottak - szabadlábon védekeznek.

Még hétfőn a 2009. október 28-án lejátszott Szigetszentmiklós-Kaposvölgye (3-2) Magyar Kupa-mérkőzés eredményének befolyásolásával kapcsolatban - a Kaposvölgye akkori labdarúgóit, S. Józsefet, V. Józsefet, J. Gyulát, Sz. Lászlót és H. Gyulát egy rendbeli, gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a főügyészség. A gyanúsítottak közül V. József beismerő vallomást tett, Sz. László a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be, majd vallomást tett, tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. J. Gyula és H. Gyula a gyanúsítás ellen panasszal élt, majd a vallomástételt megtagadta. S. József a gyanúsítás ellen nem élt panasszal, de a vallomástételt megtagadta.

Kedden a 2010. június 5-én megrendezett MTK II.-Cegléd (1-2) NB-II-es mérkőzés eredményének befolyásolásával kapcsolatban - B. Bálintot egy rendbeli, társadalmi szervezet tagja által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és Sz. Ádámot egy rendbeli, felbujtóként elkövetett gazdálkodó szervezet dolgozójának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntette és egy rendbeli, felbujtóként elkövetett társadalmi szervezet tagjának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntette megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a főügyészség. B. Bálint a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be, majd vallomást tett, tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. Sz. Ádám a gyanúsítás ellen nem jelentett be panaszt, vallomást tett, ugyancsak tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

Szerdán a 2009. augusztus 26-án lejátszott Nyíregyháza-Diósgyőr (3-0) Ligakupa-mérkőzés eredményének befolyásolásával kapcsolatban - a Diósgyőr akkori labdarúgóit, G. Tamást és K. Norbertet egy rendbeli, gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a főügyészség. G. Tamás és K. Norbert a gyanúsítás ellen panaszt jelentettek be, majd mindketten megtagadták a vallomástételt. E mérkőzéssel kapcsolatban korábban már történt gyanúsításközlés L. Ákos és K. Zsolt vonatkozásában.

A Központi Nyomozó Főügyészség a Nemzeti Nyomozó Irodával együttműködésben folytatja a nyomozást.