Utánpótlás

Rangos labdarúgó tornát rendez az FTC

  • MTI

A portugál Braga, a szerb Crvena zvezda, a dán FC Nordsjaelland, az osztrák SNK Sankt Pölten, az Újpest FC és a Ferencváros U16-os korosztályos labdarúgócsapata lép pályára azon a nemzetközi utánpótlás tornán, melyet az FTC rendez péntektől hétfőig.

 "Ezzel a rendezvénnyel egy régi álmunk válik valóra, otthont adhatunk egy színvonalas nemzetközi tornának, melyen felmérhetjük, hol tartanak fiatal labdarúgóink - mondta el Orosz Pál az FTC Zrt. vezérigazgatója a klub csütörtöki sajtótájékoztatóján. - Bízom benne, hogy a Ferencváros nevéhez méltóan fogunk szerepelni, és itthon tartjuk a torna megnyeréséért járó kupát."

"Hatalmas lehetőség a fiataloknak egy ilyen nemzetközi torna. Igazi megmérettetés, ami szakmailag is segíti a munkát - tette hozzá Dragóner Attila, a Ferencváros utánpótlás menedzsere. - Komoly ellenfeleket sikerült az európai porondról ide csábítani erre a négy napra, igazi focihangulat lesz a Népligetben és az Albert Stadionban a hosszú hétvégén."

A csoport: Ferencváros, Sankt Pölten, FC Nordsjaelland    
B csoport: Újpest FC, Crvena zvezda, Braga

A csoportküzdelmek után a helyosztókon a csoportelsők az első- a csoportmásodikok a harmadik-, a csoportharmadikok az ötödik helyért játszanak az Albert Stadionban, hétfőn.

A mérkőzéseket három helyszínen rendezik. A pénteki és szombati napon a Népligetben, vasárnap az Albert Stadion edzőpályáján, hétfőn az Albert Stadion centerpályáján találkoznak a csapatok.

A belépéskor a szurkolók jegyet kapnak, az ellenértéket a bejáratnál elhelyezett urnákba dobhatják (amennyit gondolnak), amellyel a Ferencváros utánpótlását támogathatják.