NBA

Kell a hetedik meccs a Boston-Philadelphia párharcban!

  • Barcsai Róbert

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának 25. napján csak egyetlen mérkőzést rendeztek, ám a kőkemény védekezést hozó Sixers-Celtics találkozó minden NBA rajongó éhségét kielégíthette. Az összecsapást végül a Philadelphia nyerte 82-75 arányban, így Andre Iguodaláék kierőszakolták a hetedik, mindent eldöntő meccset.

Thaddeus Young, Brandon Bass éa Lavoy Allen

Philadelphia-Boston

A Philadelphia 76ers 3-2-es hátrányból vághatott neki a Boston elleni hatodik mérkőzésnek, a csapat helyzetét pedig legjobban talán Andre Iguodala nyilatkozata írta körül: „Hiszünk benne, hogy nyerhetünk. Lehet, hogy csúnyán fog hangzani, de bármibe is telik majd, mi mindent megteszünk a siker érdekében.” Iggynek végül igaza is lett, hiszen csapata kőkemény védekezés mellett 82-75-re nyerte meg a mérkőzést. A házigazda egyébként 22-19-re húzta be az első játékrészt, azonban a másodikban csúnyán leengedtek Turnerék, ugyanis ezt a negyedet 17-11-re Garnették nyerték, ráadásul úgy, hogy a nagyszünetig egyetlen triplát sem tudott elsüllyeszteni a hazai együttes. A nagy fordulatot a harmadik negyed hozta meg a Philadelphia számára, akik 27-20-ra nyerték ezt az etapot, ráadásul a lendület a záró játékrészben is kitartott, mivel 7:15-tel a vége előtt Lou Williams kosarával már 11 pontos előnyben volt a Sixers, ami végül elégnek bizonyult a mérkőzés megnyeréséhez. A lefújást követően Doc Rivers, a vendégek vezetőedzője értékelte a Celtics teljesítményét: „Jobban kell teljesítenünk támadásban. Véleményem szerint rengeteg üres labdabirtoklásunk volt.”

A hazaiak legjobbja a 20 pontot szerző fiatal irányító, Jrue Holiday volt, ám nem szabad megfeledkeznünk a 13 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplát elérő Elton Brandről sem. A Sixers kiegyensúlyozott teljesítményét rajtuk kívül Andre Iguodala (12 pont), Evan Turner (12 pont), Lou Williams (11 pont) és Spencer Hawes (9 pont) biztosította. A Celtics oldalán a két nagy, Kevin Garnett és Paul Pierce hatalmasat játszott, előbbi 24 egységet és 10 lepattanót, míg utóbbi 20 egységet és 11 lepattanót könyvelhetett el. Ennek ellenére azonban esélyük sem volt a vendégeknek, mivel a többiek közül senki sem érte el a kétszámjegyű pontszámot, a kispadról beállva pedig egyedül Pietrus tudott eredményes lenni, ő öt egységet hozott össze.

A párharc állása hat mérkőzés után: 3-3

NBA
Rájátszás, 25. játéknap
Philadelphia-Boston 82-75