Debreceni úszó Eb

A köztársasági elnök is gratulált a magyar csapat kiválóságainak

  • MTI

Áder János köztársasági elnök eredményes olimpiai felkészülést és sok sikert kívánt a magyar úszóknak csütörtökön, a Debreceni Sportuszodában, ahol a 31. úszó Európa-bajnokság negyedik napjának végén találkozott a válogatott tagjaival.

Az államfő gratulált a magyar úszóknak a kontinensviadalon elért eddigi sikereikhez - a magyarok már 16 érmet, ebből 6 aranyat szereztek -, majd azt mondta: "a gratuláció mellett szeretnék mindenkinek sok sikert kívánni a következő hetek felkészülései során, remélem, hogy ez nagy önbizalmat, kellő lelkesedést és nem utolsósorban kitartást fog adni mindenkinek".

A köztársasági elnök úgy fogalmazott: "biztos, hogy még kőkemény edzésekre és időnként szenvedésekre lesz szükség ahhoz, hogy az eredmények Londonban is megjöjjenek, és mindannyian örülhessünk majd a csapat kiváló teljesítményének".

Áder János azt mondta, Kiss László szövetségi kapitány úgy tájékoztatta, még nincsenek csúcsformában a versenyzők, és ez "mindenképpen komoly reményekre jogosít bennünket Londonban".

Az immár tízszeres Európa-bajnok Cseh László - aki már két aranyérmet érdemelt ki kiváló teljesítményével a debreceni Eb-n - az államfővel folytatott kötetlen beszélgetésen azt mondta: "azt hiszem, egyre jobb formában leszünk".

A köztársasági elnök délután érkezett a hajdúsági megyeszékhelyre, ahol Borkai Zsolttal, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével közösen nézte végig az Eb negyedik versenynapjának elődöntőit és döntőit. Ő akasztotta az aranyérmet Gyurta Dániel nyakába, miután a címvédő úszó első helyen csapott célba a 200 m-es mellúszás döntőjében