Átigazolás

Gareth Bale nem akar a Barcelonába menni?

A Tottenham Hostspur walesi sztárja spanyol sajtóhírek szerint a nyáron a Barcelonához igazol, de a londoni klub egyik bennfentese szerint a 22 éves játékosnak egyáltalán nincs ínyére elhagyni a White Hart Lane-t.

Bale (3) mégsem lesz a Barcelonáé?

Valamivel több mint egy hete a spanyol Marca Tv arról számolt be, hogy a Barcelona együttese 40 millió euróért szerződteti a Tottenham egyik legfényesebb csillagát. A 22 esztendős, balhátvédként és szélsőként is bevethető játékos a hír szerint már megegyezett a Barcával, évi ötmillió eurót keresne a katalánoknál. A két klub még nem állapodott meg, a Bacelona 40 millió eurót kínál a Spursnek. A lap szerint a Manchester City és a Chelsea is szeretné leigazolni Bale-t, de a Barcelona ajánlata lesz a befutó.

A The Sun angol napilapban megjelent cikk azonban ellentmond ennek a hírnek, az újság a Tottenhamhez közel álló forrásra hivatkozva azt állítja, hogy Bale-nek esze ágában sincs elhagynia csapatát.

"Gareth itt akar maradni a következő szezonban is" - mondta a meg nem nevezett bennfentes. "Azt mondja, hogy boldog a klubnál és ez enyhe kifejezés". A londoni egyesület titokzatos embere szerint a walesi fiatalt az sem szomorítja el, hogy a következő idényben a Chelsea Bajnokok Ligája-győzelme miatt csapata csak az Európa Ligában indulhat, noha a Premier League-ben a negyedik helyen végzett.

Nem Bale az egyetlen Tottenham-játékos, akiért a nyáron komoly offenzívát indíthatnak Európa sztárcsapatai. A horvát Luka Modric iránt már tavaly is nagy volt az érdeklődés, a Chelsea és a Manchester United idén is ajánlatot tehet érte, de a múltból kiindulva Daniel Levy klubelnök személyében kőkemény tárgyalópartnerbe botlanak a kérők. Tavaly Abramovicsék 40 millió eurót is hajlandóak lettek volna fizetni a középpályásért, de akkor kikosarazták őket.