Angol foci

Az "elmebeteg" Joey Bartont 12 meccsre meszelte el az FA

A Queens Park Rangers középpályása a Premier League utolsó fordulójában a Manchester City ellen állítatta ki magát, de nem úszta meg egy szimpla piros lappal az esetet, az angol szövetség fegyelmi bizottsága 12 mérkőzésre szóló eltiltással.

Barton a fél Manchester Cityvel összakapott

Mint ismert, a bajnoki cím sorsáról döntő találkozó 54. percében 1-1-es állásnál Barton megütötte Carlos Tevézt, a hazaiak argentin légiósát, amiért Mike Dean játékvezető kiállította a QPR renitens középpályását. A kedélyek azonban nem csillapodtak, Barton mielőtt levonult volna a pályáról, Terry-módra derékon térdelte Sergio Agüerót, a City másik argentin támadóját. A manchesteri játékosok nekirontottak Bartonnak, akit úgy kellett lerángatni a játéktérről.

Bartonnak nem ez volt az első komolyabb balhéja, így az FA természetesen visszaesőként járt el vele szemben. "Vannak olyan, a viselkedésre vonatkozó szabályok, melyeket be kell tartani, az olyan magatartás, mint amit Barton tanusított rossz fényt vet az ország labdarúgóira, különösen igaz ez a mostani esetre, hiszen a szezon a legfontosabb meccsét tv-nézők milliói figyelték a világon" - nyilatkozta az eljáró testület elnöke.