EURO 2012

Az Eb életem egyik nagy lehetősége - Mario Balotelli

A Manchester City botrányairól elhíresült támadója nagyon komolyan veszi a nyári kontinenstornát.

Mario Balotelli jófiú lesz. Legalábbis egy minap tartott sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy az olasz válogatott sikereit szem előtt tartva megpróbál rendesen viselkedni a pályán - és azon kívül is.

"Az Európa-bajnokság lehet életem egyik nagy lehetősége. Azt gondolom, hogy a szezonom rendben volt. Fiatal vagyok, ezért elkövetek néha hibákat"- mondta újságíróknak Balotelli, aki a mögöttünk álló idényben több alkalommal is botrányaival került az újságok címlapjára. A  bohém életmódot folytató játékos többször lebukott éjszakázás közben, volt, hogy a pályán veszett össze csapattársaival és olyan is előfordult, hogy durvaságai miatt csapatát hozta kellemetlen helyzetbe.

"Nem érzem a felelősséget, amit Cesare Prandelli szövetségi kapitány rám rakott. Robert Mancini is letette mellettem a voksot. Nem hiszem, hogy ezt vissza tudom neki ezt fizetni, de azt sem, hogy még egyszer 10 emberrel hagyom őt a pályán" - utalt Balotelli a fegyelmezetlenségeire.

A június 8-án startoló Eb-n az olasz válogatott a C jelű négyesben a címvédő spanyolokkal, az írekkel valamint a horvátokkal került egy csoportba és habár nem tűnik lehetetlen feladatnak a továbbjutás, azért hiba lenne az olaszoktól, ha félvállról vennék a mérkőzéseket.

Az egyik legnagyobb kérdés a Squadra Azzurával kapcsolatban, hogy a támadósorban ki milyen teljesítményre lesz képes. Balotelli elismerte, hogy némi hasonlóság felfedezhető közte és Antonio Cassano között. "Olaszországnak rengeteg jó játékosa van. Cassanóval nem mi vagyunk a legjobbak, de egyszerűen rólunk beszélnek a legtöbbet. Antonio Di Natale például nagyon jó és szívesen játszanék a széleken, hogy neki helye legyen a csapatban" - vázolta taktikai elképzeléseit a City fenegyereke.

Balotelli elmondta még, hogy a pletykák ellenére sem ő, sem pedig ügynöke nem tárgyalt egyetlen csapattal sem és jövőre is a Manchester City sikereiért kíván harcolni.