Átigazolás

Zola és Rangnick is az Anderlecht célkeresztjében

A belga bajnoknál gőzerővel keresik a távozó szakvezető, Ariel Jacobs utódját, a jelöltek között van Gianfranco Zola és Ralf Rangnick is.

Gianfranco Zola "kapós" lesz a nyáron / AFP

A Juhász Rolandot is a soraiban tudó brüsszeli alakulat kispadjáról Ariel Jacobs a szezon végével lemondott, így a Bajnokok Ligája-főtáblájáért harcoló belga csapatnál új tréner után kell néznie a vezetőknek.

Georges Grün, a belgák legendás védőjátékosa csapattársa volt Zolának a Parmában, a jelenleg tv-tudósítóként dolgozó egykori válogatott játékos szerint az olaszt váratlanul érte a megkeresés. "Meglepődött, mikor megtudta, hogy felmerült az ő neve is, ugyanakkor megtisztetésnek is érezte, mivel tudja, hogy az Anderlecht nevét egész Európában ismerik" - mondta a belga DH-nak Grün.

A 45 éves Zola 2008 és 2010 között a West Ham Unitedet irányította, de ezen kívül nem sok tapasztalata van a vezetőedzői posztról. Ennek ellenére Olaszországban a Lazio éléről távozó Edy Reja utódjaként emlegetik.

Zola mellett egy másik jól csengő "név" is bekerült a brüsszeli kalapba, a hírek szerint a korábban a Schalke-t majd a Hoffenheimet is dirigáló Ralf Rangnick is esélyes lehet a posztra. Az 53 éves német szakember jelenleg a Besiktas trénere.