Női kézilabda

Gulyás Istvánt nevezték ki a váci csapat élére

  • MTI

Gulyás Istvánt, a Veszprém korábbi jobbátlövőjét, a Dunaújváros női csapatának eddigi mesterét nevezték ki a női kézilabda NB I-ben szereplő Vác vezetőedzőjévé.

Kirsner Erika, a klub elnöke a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 44 éves Gulyással egyelőre egyéves szerződést kötöttek. A szakembertől azt várják, hogy a legutóbb hetedikként végzett csapattal a bajnokságban és a Magyar Kupában is a legjobb négy közé kerüljön.

Az új évadra átalakul a Duna-parti együttes kerete is. Öt új játékos érkezett: a balszélső Szádvári Krisztina a Ferencvárostól, az irányító-átlövő Farkas Veronika és a beálló Mayer Szabina a Veszprém Barabástól, a jobbszélső Ana Niksic az Alcoa FKC-től és a szintén irányító-átlövő Kamper Olívia Békéscsabáról.

A beálló Lucia Uhrakova visszavonult, további öten - a jobbszélső Baross Zsuzsanna, az irányító Gyetván Krisztina, a balszélső Szegedi Orsolya, a kapus Péntek-Dózsa Katarina, valamint a vezetőedző Ökrös Csaba - pedig távoztak a klubtól.

A Magyar Kupában elért harmadik helyezése révén a váci csapatnak jó esélye van arra, hogy ősszel kilépjen a nemzetközi porondra, s elindulhasson a Kupagyőztesek Európa Kupájában. Ebben a kérdésben a Magyar Kézilabda Szövetség mondja ki a végső szót, várhatóan a jövő keddi elnökségi ülésen.

"Több igazolást nem tervezünk, mert úgy gondolom, hogy ez a keret már elég erős ahhoz, hogy a KEK-ben is megállja a helyét. Természetesen sok függ a sorsolástól is, ezért egyelőre konkrét célt nem tűztünk a csapat elé" – fogalmazott a nemzetközi szerepléssel kapcsolatban Kirsner Erika.