Milan

Ellentmondásos hírek érkeznek Thiago Silva jövőjéről

Az AC Milan brazil középhátvédjéért állítólag a Manchester City 40 millió eurót is kínálhat, de Massimo Allegri legutóbbi nyilatkozata szerint sem őt, sem pedig Zlatan Ibrahimovicot nem engedik el a San Siróból.

A bajnoki elsőségért folytatott harcot a Juventusszal szemben elbukó milánóiak játékoskeretében idén nyáron gyökeres változások következnek be, hiszen biztosan távozik a csapattól Alessandro Nesta, Filippo Inzaghi, Mark van Bommel, Gennaro Gattuso és Clarence Seedorf, de kérdésés a sorsa Maxi Lopeznek és a Gianluca Zambrottának is. A milánói piros-feketék ugyanakkor meghosszabbították a szerződését a csapatkapitány Massimo Ambrosininek valamint Mario Yepesnek, és a tervek szerint a francia Matthieu Flamini is maradhat az olasz városban.

Az is biztos, hogy az olasz válogatott Riccardo Montolivo valamint a mali középpályás Bakaye Traoré érkezése már hivatalos, de a pletykák szerint a brazil Ganso is Itáliában köthet ki.

A szurkolókat azonban leginkább a csapat két sztárjának sorsa foglalkoztatja, ugyanis a hírek szerint sem Thiago Silva, sem pedig Zlatan Ibrahimovic maradása sem vehető biztosra. A svéd támadó zokon vette, hogy idén egyetlen trófeát sem nyert csapatával - érdekesség, hogy Ibrahimovic 2002 óta minden évben bajnokságot nyert aktuális csapatával (!)- és egy nyilatkozatában arról beszélt, hogy elképzelhető, hogy továbbáll az átigazolási időszakban. Ezek után bennfentes informátorok azt állították, hogy Allegri és Ibrahimovic viszonya megromlott és ez áll a támadó távozási szándéka mögött - ugyanakkor néhány nappal később a Milan hivatalos közleményben cáfolta ezen felvetéseket.

Ezt támasztja alá a vezetőedző, Massimo Allegri minap tett nyilatkozata is, amelyben a tréner világossá tette, hogy kulcsembereket nem engednek el a csapattól. "A klub és az elnök is fontosnak tartja, hogy a Milan továbbra is magas szintet képviseljen. Ibra és Thiago is maradni fog" - mondta Allegri a Milan Channel-nek. "Thiago még fiatal és Ibrahimovicban is sok van. Mindketten a Milan bajnokai, akikre a klub a jövőjét kívánaj építeni."

Habár Allegri és a Milan kommunikációja a külvilág felé meglehetősen egyértelmű, angol tudósítások szerint a Manchester City minden követ meg kíván mozgatni, hogy a brazil hátvédet a szigetországba csábítsa.

A hírek szerint Roberto Mancini a hétfői napon titokban személyesen találkozott Adriano Galliani alelnökkel, noha a hivatalos verzió szerint csupán barátait utazott meglátogatni szülőhazájába.

A találkozó során a Manchester City vezetőedzője próbált nyomást gyakorolni Gallianira, méghozzá egy 40 milliós ajánlat-tervezettel. Az angolok azonban nem a teljes összeget fizetnék készpénzben, hanem bevonnák az üzletbe Carlos Tévezt is, a Milan viszont nem "bánná" a "kápés" forgatókönyvet sem.

A transzfert bonyolíthatja, hogy a Milan régóta szeretné megszerezni a Tottenhamben kölcsönben szereplő Emmanuel Adebayort is, a City viszont az argentintól szabadulna meg szívesebben -  annyi biztosra vehető, hogy a Milannak csatárra volna leginkább szüksége. 

Mancini elképzelései szerint Thiago Silva megszerzésével a világ legjobb belső védőpárosát hozhatná össze, az olasz szakvezető úgy látja, a belga Vincent Kompanyval a brazil a csatárok rémálma lehet(ne).

A nem hivatalos egyeztetésen Galliani ugyanakkor figyelmezette Mancinit, hogy a Barcelona 32 millió eurós ajánlatát szó nélkül visszadobták...