Chelsea

Di Matteónak újabb egy évet érhet a BL-trófea

Az angol The Times értesülései szerint a friss Bajnokok Ligája-győztes Chelsea csapatának orosz tulajdonosa, Roman Abramovics továbbra sem biztos abban, hogy Roberto Di Matteo a tökéletes választás a londoni gárda élére, azonban egy évre mégis megkaphatja a kispadot olasz szakvezető.

Di Matteo Abramovicsnál is reklamálhatna

Az André Villas-Boas menesztése után ideiglenesen kinevezett Roberto Di Matteo kisebbfajta csodát tett a Chelsea-vel, hiszen rövid időn belül a darabjaira hullott együttesből egy egységes, ütőképes alakulatot sikerült kovácsolnia.

Az olasz szakvezető irányításával Lampardék elhódították az FA-kupát, valamint a Bajnokok Ligáját - ez utóbbira Abramovics immáron kilenc esztendeje várt -, és ugyan a bajnokságban csak a 6. helyen végzett a gárda, összességében eredményes szezonon vannak túl a londoniak. 

A The Times szerint azonban elképzelhető, hogy ez sem lesz elég Di Matteónak állása megtartásához, mivel az orosz milliárdos szemében nem ő az ideális jelölt a Kékek kispadjára.

Abramovics 2003-as érkezése óta olyan edző-nagyságok ültek a Stamford Bridge kispadján, mint José Mourinho, Luis Felipe Scolari, Guus Hiddink vagy Carlo Ancelotti, a felsorolt nevekhez képest Di Matteo pedig "kishalnak" számít a szakmában. Abramovics nem tartja első osztályú szakvezetőnek egyelőre az olaszt, ugyanakkor a szezonban elért eredmények után belátta, hogy adnia kell egy esélyt a 41 éves taljánnak.

Akármilyen döntés is születik a Chelsea-nél, azt várhatóan csak a jövő hetet követően jelentik be, mivel a klub korábbi középpályása a BL-döntő után jól megérdemelt szabadságát ment élvezni.

Az újság megjegyzi ugyanakkor, hogy Abramovics továbbra sem mondott le Josep Guardioláról, noha a Barcelonától távozó szakvezető már többször kikosarazta az orosz pénzembert.