London 2012

Országúti kerékpárban Lovassy Krisztián utazhat az olimpiára

A Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség döntése alapján Lovassy Krisztián indulhat országúti kerékpárban a londoni olimpián.

Lovassy Krisztián indulhat országúti kerékpárban a londoni olimpián.A magyar szövetség (MKSZSZ) honlapja szerint a szakmai kollégium tagjai egy ellenszavazat mellett, - az országúti szövetségi kapitány, Stubán Ferenc előterjesztését megerősítve - nagy többséggel támogatták Lovassy Krisztián utazását az olimpiára. Lovassy nevéhez fűződik a kvótaszerzés és az idei évben a keretből egyedül neki sikerült Europe Tour pontokat érő helyezéseket szereznie hazánknak.

Elsőszámú tartalékként az idei évben is kiegyensúlyozottan jó teljesítményt nyújtó Kusztor Péter, másodikként a felkészülést február elején  - első gyermeke születése miatt -  rövid időre megszakító Cziráki István került kijelölésre.

A szakmai bizottság döntését az elnökség egyhangúlag jóváhagyta, és erről tájékoztatta a Magyar Olimpiai Bizottságot.

A nemzetközi szövetség (UCI) világranglistája alapján egy magyar bringás jogosult az indulásra a mezőnyversenyben, melyet rögtön az első hivatalos ötkarikás versenynapon, július 28-án rendeznek.