Debreceni úszó Eb

Negyedik lett a magyar női 4x100-as gyorsváltó

  • VNA

Javult a döntőre, de végül nem tudott felérni a dobogóra a magyar női 4x100-as gyorsváltó a debreceni Európa-bajnokságon.

A 400 méteres női vegyes úszás eredményhirdetése miatt néhány perces csúszással kezdődhetett csak meg a női 4x100 méteres gyorsúszás fináléja, ahol a magyar váltó (Hosszú Katinka, Mutina Ágnes, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn) a kettes pályán úszhatott. Az első százon a 400 vegyes friss Európa-bajnoka, Hosszú Katinka egy picit fáradtan kezdett, de tartotta a lépést a többiekkel, sőt remekül hajrázva a harmadik helyen adta át a váltást. A németeknél a kétszeres olimpiai bajnok, Britta Steffen úszott elsőként, aki majdnem egy másodperces előnyt szerzett az első két hosszon. A második váltásnál is a németek vezettek az olaszok és a svédek előtt, Mutina Ágnes pedig a negyedik helyen hozta a mieinket.

Féltávnál már látszott, hogy az első három helyért a svéd-olasz-német hármas harcolt, Jakabos Zsuzsanna pedig a görögökkel harcolt ekkor a negyedik helyért. Az utolsó 100-ra a svédek váltottak elsőként, Verrasztó Evelyn pedig a harmadik helyért úszott fel az időközben kicsit leszakadó olaszokra. A győzelemért német-svéd befutó alakult ki az utolsó hosszon, ahol végül Daniela Schreiber, a délelőtti előfutamban a legjobb időt úszó versenyző hozta be a németeket az élre. A magyar váltó a negyedik helyet szerezte meg, időeredménye (3:41,36) a délelőttinél két másodperccel jobb lett, igaz az országos csúcstól négy másodperccel elmaradt.

Női 4x100-as gyorsváltó - döntő
1. Németország (Steffen, Lippok, Vitting, Schreiber) 3:37.98
2. Svédország (Marco-Varga, Coleman, Sjoestrom, Fagundez) 3:38.40
3. Olaszország (Mizzau, Pellegrini, Buratto, Ferraioli) 3:39.84
4. Magyarország (Hosszú Katinka, Mutina Ágnes, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn) 3:41.36
5. Görögország 3:42.09
6. Norvégia 3:45.13
7. Fehéroroszország 3:45.67
8. Izland 3:47.39