Férfi kosárlabda NB I

A Szolnok sima hazai győzelemmel egy sikerre a címvédéstől

  • MTI

A címvédő Szolnok magabiztosan legyőzte hazai pályán a Szombathelyt a férfi kosárlabda NB I három sikerig tartó döntősorozatának hétfői, második mérkőzésén, ezzel 2-0-ra vezet a párharcban.

A címvédő és negyedik aranyérmükre hajtó szolnokiak pénteken 78-65-re nyertek Szombathelyen, s a vasiak helyzetét tovább nehezítette, hogy 40. évében járó csapatkapitányuk, Kálmán László könyöksérülés miatt ezúttal el sem utazott társaival. Az eddigi egyetlen bajnoki címüket 2008-ban elhódító vendégek a második mérkőzés elején vezettek egy kis ideig, de a folytatás az idén kupagyőztes Tisza-partiaké lett, akiknél főleg Báder és Horváth volt elemében. A második negyedben nyolc ponttal is meglépett Pór Péter együttese, ám az alapszakaszt megnyerő Falco főként Szabó révén beleerősített, így a nagyszünetben 41-41 volt az állás.

Térfélcsere után eldőlt a meccs, mivel az Eurochallenge Kupában negyedik helyen végzett Szolnok a döntetlenről 8 perc alatt 26 pontos előnyre tett szert, elsősorban az elképesztő formában lévő Báder-Horváth kettősnek köszönhetően. A házigazdák által 38-14-re hozott harmadik szakasz megpecsételte a Szombathely sorsát, az utolsó játékrészre már nem maradtak izgalmak. A címvédő Olaj ezzel továbbra is veretlen a rájátszásban.

A finálé harmadik meccsére csütörtökön 18:15 órakor kerül sor Szombathelyen.

Férfi kosárlabda NB I
Döntő, második mérkőzés
Szolnoki Olaj - Falco-Szova KC Szombathely 101-74 (25-20, 16-21, 38-14, 22-19)
legjobb dobók: Horváth 22, Báder 22, Gay 16, Mills 15, illetve Timberlake 15, Pantelic 15, Szabó 11
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 2-0 a Szolnok javára.