BL-döntő

Torresen múlt a Chelsea győzelme?

Bár Fernando Torrest sokan elátkozták, amióta 2010 januárjában a Liverpooltól a Chelsea-be igazolt, a spanyol csatár Bajnokok Ligája-győztes lett a Kékekkel, így már csak egy bajnoki aranyérem hiányzik kollekciójából. De ami még figyelemreméltóbb: a Kölyök pályafutása során még egyetlen döntőt sem bukott el aktuális klubcsapatával és a spanyol válogatottal.

A Kölyök pályafutása során még egyetlen kupadöntőt sem bukott el aktuális klubcsapatával vagy a spanyol válogatottal.

A 28 esztendős támadó az Atlético Madridban kezdte karrierjét, ahol legnagyobb sikere 2001-2002-ben a másodosztályú bajnoki cím volt. 2007-ben a Liverpoolhoz igazolt, ahol óriási közönségkedvenc volt, de egyetlen címet sem nyert, ezért is döntött a váltás mellett. A Chelsea-ben sokáig be volt oltva gól ellen, mostanában sem villog, de amióta Roberto Di Matteo ült le a londoniak kispadjára, mintha felszabadultabb volna, a Barcelona elleni BL-elődöntőben pedig ő lőtte a mindent eldöntő találatot. Egy hete megnyerte a Kékekkel karrierje első jelentősebb klubtrófeáját, éppen a Liverpool elleni FA-kupa fináléban. Majd tegnap a nemzetközi kupaporondon is a csúcsra ért.

Torres a spanyol válogatottal már agyonnyerte magát, U16-os, U19-es és felnőtt Európa-bajnok, világbajnok. Az ezüstérmet hírből sem ismeri...