NB I

Gyakorlatilag második a Videoton, holtverseny a góllövőlista élén

A 2011-ben bajnok Videoton legyőzte hazai pályán a Pápa együttesét az OTP Bank Liga 29., utolsó előtti fordulójában, ezzel szinte bebiztosította második helyét a tabellán.

A néhány hete Debrecenben meglepetésre pontot szerző Pápa masszív, szervezett játékkal kezdett a Videoton otthonában is, és ez nagyon sokáig eredményre is vezetett. A fehérváriak sokkal többet birtokolták a labdát, de csak néhány helyzetet tudtak kialakítani az első félidőben. Igaz, azoknál Szűcs Lajosnak volt dolga a kapuban.

A 17. percben a bal oldalról induló Gyurcsó egy jó kényszerítő után lőtt a tizenhatoson belülről, de a hálóőr leért a bal alsóra.

Ugyanoda lőtt Nikolics is, amikor Kovács remek cselei után a jobb oldalról bepasszolta neki a labdát a tizenegyespont magasságába, Szűcs ekkor már eldőlt a másik oldalra, de lábbal vissza tudott nyúlni, és védett.

A Pápa eközben egyetlen aprócska lehetőséget tudott csak kialakítani, de akkor hiába kapott jó labdát Lovrencsics a büntetőterületen, nem tudott kapura fordulni, a beadását pedig blokkolták a védők.

Nemanja Nikolics lő gólt tizenegyesből a Videoton-Pápa mérkőzésen az OTP Bank Ligában 2012-ben.

A szünet után meglepő módon sokkal jobban kezdtek a vendégek, szinte csak náluk volt a labda, mégis viszonylag korán vezetést szerzett a Videoton. Nikolics Nagy Sándor mellett elesett a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, amit a sértett belőtt. Szűcs ezúttal is érezte az irányt, de nem ért le a labdára. (1-0)

A 68. percben egy szöglet után tudta növelni az előnyét a tavalyi bajnok, ezúttal is Nikolics volt eredményes: miután elszakadt a védőitől, remekül fejelt a kapu bal oldalába. Ezzel a találattal a csatár utolérte a debreceni Adamo Coulibalyt a góllövőlista élén, mindketten 19 góllal állnak. (2-0)

Nikolics még egyszer eredményes lehetett volna a hajrában, de hiába érkezett ziccerben, eltalálta Szűcsöt. Később a csereként beállt Torghelle fejesét is bravúrral ütötte ki a kapus, de támadásban csapattársai nem tudtak értékelhetőt mutatni, így a Videoton megnyerte a mérkőzést.

Ezzel gyakorlatilag övék az ezüstérem is, hiszen ugyan csak három pont az előnyük a Győr előtt, de ha a zöld-fehérek utol is érik őket a zárófordulóban, és azonos lesz a két csapat győzelmeinek száma, akkor is lehetetlen, hogy a kisalföldiek ledolgozzák a gólkülönbségben lévő óriási hátrányukat.

OTP Bank Liga
29. forduló
Videoton FC-Lombard Pápa Termál FC 2-0 (0-0)
Székesfehérvár, 3412 néző, V: Radványi
gólszerző: Nikolics (52. - 11-esből, 69.)
sárga lap: Németh M. (22.), Arsic (30.)
 
Videoton: Bozovic - Szolnoki, Caneira, Vinicius (Vaskó 42.), Hector - Mitrovic, Sándor (Oliveira 68.) - Gyurcsó (Torghelle 79.), Kovács I., Walter Lee - Nikolics
 
Pápa: Szűcs L. - Nagy S., Tóth G., Rodenbücher, Németh M. - Horváth L., Gyömbér (Quintero 26.), Farkas A. - Arsic (Enyingi 89.) - Seye (Inutile 76.), Lovrencsics

Fotó: vidi.hu