Ligue 1

Elbírta a szurkolói nyomást, és először francia bajnok a Montpellier - videó

Nehéz körülmények között, de legyőzte a Montpellier az Auxerre együttesét, így bebiztosította bajnoki címét a Ligue 1 utolsó, 38. fordulójában.

A forduló előtt a tabella élén álló Montpellier-nek legalább egy pontot szereznie kellett, hogy megőrizzen valamennyit előnyéből a második helyezett Paris Saint-Germain előtt. A fővárosiak a Lorient otthonában, míg a Montpellier a már biztos utolsó Auxerre vendégeként lépett pályára.

Az Auxerre és a Montpellier játékosai szedegetnek papírgurigákat és teniszlabdákat, amiket a szurkolók dobáltak be a pályára a Ligue 1-ben 2012-ben.

Meglepetésre mindkét favorit hátrányba került a maga mérkőzésén, de nem csak ezzel kellett megküzdeniük az együtteseknek, hanem a mindkét helyszínen nehezen fegyelmezhető szurkolókkal is. A PSG mérkőzése már az első félidőben megszakadt néhány percre, a Montpellier találkozóját pedig a második játékrészben kellett kétszer is szüneteltetni, mert a drukkerek papírgurigákat és teniszlabdákat dobáltak a játéktérre.

Végül mindkét stadionban rendet tudtak tenni a kivezényelt rohamrendőrök, így mindkét mérkőzést be lehetett fejezni. Ráadásul a tabella két éllovasa egyaránt fordítani tudott, ez pedig azt jelentette, hogy a Montpellier hárompontos előnye megmaradt, így a klub története során először francia bajnoki címet ünnepelhet.

Az Auxerre-Montpellier meccs góljai

A Lorient-PSG találkozó góljai