Olasz Kupa

Cavani és Hamsík elrontották Del Piero búcsúját, a Napoli nyerte a kupát

Izgalmas mérkőzésen legyőzte a Napoli a Juventust az Olasz Kupa döntőjében, így trófeával zárta szezonját a déli együttes. Alessandro Del Piero, aki 19 év után távozik a Juventustól, ugyanakkor vereséggel búcsúzott a torinói klubtól.

A Serie A-ban csak ötödik helyen végzett Napoli nagy lendülettel kezdte a kupadöntőt, ami kicsit talán meg is lepte a bajnok Juventust, amely nehezen melegedett bele a meccsbe. Az első helyzet már a 2. percben érkezett, amikor egy jobb oldali beadás után Zuniga fejelte a földre a labdát, de Storari védeni tudott. Lavezzi még az első negyedórában veszélyeztetett egy középpályás labdaszerzés után, de hiába passzolhatott volna Cavaninak és a Hamsíknak is, ő lőtt, pontatlanul.

A Juventus idővel átvette az irányítást, a 19. percben a csapatban az utolsó meccsét játszó Del Piero blokkolt lövése után Marchisio távolról tekert a bal felsőre, de De Sanctis védeni tudott. Később is inkább a torinóiak lehetőségeiről szólt a félidő, de Borriello és Del Piero sem tudták ezeket kihasználni. Marchisio révén az első játékrész hajrájában tizenegyeshez juthattak volna a Bianconerók, de hiába csúszott rá Aronica a középpályás lábára, a játékvezető nem sípolt.

Marek Hamsík örül a góljának a Juventus-Napoli Olasz Kupa döntőben 2012-ben.

A szünet után megint nagy lendülettel kezdtek a nápolyiak, beszorították ellenfelüket, de csak Dzemaili jutott el lövési lehetőségig, és ő sem tudott eredményes lenni. A Juventus ugyan kijjebb jött a szorításból, de a 62. percben a Napoli megkapta a maga büntetőjét. Lavezzi kilépett a védők között, Storari pedig csak a lábát tudta elütni, így jól ítélt Brighi bíró.

A tizenegyest Cavani lőtte, magabiztosan a bal alsóba a másik irányba vetődő kapus mellett. (0-1)

Antonio Conte kettőt is cserélt, ezzel lehozta a búcsúzó Del Pierót, akinek így 19 év után véget ért a szereplése a Juventusban.

A torinóiak mindent egy lapra feltéve nekimentek az ellenfélnek, és voltak is helyzeteik. De Sanctis és a védelme azonban remekeltek, a kapus Bonucci kísérleténél védett nagyot, társai pedig Pepe próbálkozásánál mentettek.

A hajrá kezdetén eldőlni látszott a meccs, Pandev középről indulva Hamsíkhoz passzolt a jobb oldalra, aki higgadtan elpörgette a labdát Storari mellett a hosszú alsóba. (0-2)

A második találat láthatóan elvette a Juventus játékosainak kedvét, Quagliarella pedig nem bírta a Napoli védőinek keménységét, és odaütött Aronicának, amiért piros lapot kapott. Öt percet hosszabbított ugyan a játékvezető, de ez már fontos eseményt nem hozott, a Napoli megnyerte a kupát, így trófeával zárta a szezont.

Az égszínkékek egyúttal valószínűleg elrontották Alessandro Del Piero búcsúját is, de méltó módon ünnepelték a sokak által hívott, így valószínűleg távozó Ezequiel Lavezzit, aki könnyeivel küszködve fogadta csapata győzelmét.

Olasz Kupa
Döntő
Juventus-Napoli 0-2 (0-0)
gólszerzők: Cavani (63. - büntetőből), Hamsík (83.)