BL-döntő

A mi lányunk előre megmondta

  • 63

Mint minden normális futballrajongó, a hathárom.hu szerkesztőségében mi is lázasan készülődtünk a müncheni BL-döntőre. Ahogyan azt a hűséges olvasóink már megszokhatták, szeretünk tippelni a mérkőzés előtt, és a várakozásainkat rendszeresen megosztjuk a nagyérdeművel. Nem volt ez másképp a Bayern-Chelsea mérkőzés előtt sem.

John Terry, a Chelsea csapatkapitánya emeli magasba a Bajnokok Ligája-serleget

A hathárom.hu hat futball-szakértője vállalkozott arra, hogy megtippelje a BL-döntő győztesének kilétét úgy, hogy közben a mérkőzés képét is igyekezett felvázolni. A várakozásaink hűen tükrözték a fogadóirodák előzetes oddsszait, hatből öten is a hazai pályán szereplő Bayern győzelmére voksoltunk. Egy, csak egy leány volt talpon a vidéken, aki másképp gondolta. Igen, egy lány, aki bevállalta, leírta, és bejött a tippje, miszerint a Chelsea ül fel idén Európa futballtrónjára. Hiába minden előzetes papírforma, Anna úgy gondolta, a londoni Kékek számára a hosszú évek kitartó munkája szombat este beérik. És úgy is lett. Ha bárki azt gondolná, puszta véletlen a tipp, esetleg holmi női megérzés áll a dolog mögött, annak álljon itt a férfiak uralta szerkesztőségünk egyedüli hölgytagjának előzetes kommentárja a döntőhöz:

Drégelyvári Anna: Chelsea

"Kilenc szűk esztendő után beérik az abramovicsi milliók hatása, és mivel John Terry eltiltott, ő sem fog elbotlani, mint 2008-ban. Roberto Di Matteo Európa-verő csapattá kovácsolta a Villas-Boast megfúró sztárokat, a nagy akarásnak végre nem nyögés, hanem az FA-kupa után a BL-serleg lesz a vége. Nem szeretném egyből zseninek kikiáltani az olaszt, de hitte volna valaki a nápolyi 1-3 után a finálét? A Bayernt tüzelheti a hazai pálya, de Drogbának, Lampardnak, (Terrynek) ez lehet az utolsó dobása.

Miközben mindenki a bajorokat favorizálja, nekem nem csak a szívem súgja: nyerhet a Chelsea! Cech régóta a világ egyik legjobbja, Neuer már az, a védelem mindkét oldalon instabil, a Kékek ugyan jobban ráfázhatnak, de Gary Cahillt John Terry méltó utódjának tartom. A középpályán Schweinsteiger vagy Kroos kvalitásait nem kell ragozni, ám Lampard, Essien és Mikel sokéves rutinja, összeszokottsága ezt ellensúlyozza. A két szélen a bajorok a pengésebbek, de Messiék után Robben és Ribéry is megfékezhető. Elöl Mario Gomez a király, de ha belegondolok, mit művelt Didier Drogba szinte tökéletes hátvédet játszva Barcelonában, akkor a minden hájjal megkent elefántcsontparti túlszárnyalja - márpedig egy BL-döntő ezen is múlhat. És ki tudja, mit hoz ki Torresből élete első BL-döntője... A 2008-as bécsi éjszaka után ismét a Kölyök lehet a meccs embere."

Az érvelés előzetesen sem volt logikátlan, utólag meg pláne nem lehet vitatkozni vele, sőt. Éppen a döntő lényegét foglalta össze igen frappánsan néhány mondatban Anna: Roman Abramovics több mint egymilliárd fontos beruházása, játéka (kinek mi tetszik) elhozta az orosznak a hőn áhított trófeát, Drogba pedig újfent igazolta kivételes klasszisát. Amit elvett a sors 2008-ban a Chelsea-től az MU ellen, azt most kamatostul visszaadta.

Uraim, fel lehet tehát kötni a gatyát, amit sokan eddig csak sejtettünk, most végleg bebizonyosodott: a nők igenis értenek a focihoz.

Összefoglaló a tizenegyespárbajjal

Bajnokok Ligája
Döntő
Bayern München-Chelsea 1-1 (0-0, 1-1, 1-1) - 11-esekkel: 3-4
München, Allianz Aréna, 62 500 néző, v.: Pedro Proenca (portugál)
gólszerzők: Drogba (88.), illetve Müller (83.)
sárga lap: Cole (81.), David Luiz (86.), Drogba (93.), Torres (120.), illetve Schweinsteiger (2.)
 
Chelsea: Petr Cech - Jose Bosingwa, David Luiz, Gary Cahill, Ashley Cole - Frank Lampard, John Obi Mikel, Ryan Bertrand (Florent Malouda, 73.) - Salomon Kalou (Fernando Torres, 84.), Juan Mata - Didier Drogba
 
Bayern München: Manuel Neuer - Philipp Lahm, Jerome Boateng, Anatolij Timoscsuk, Diego Contento - Bastian Schweinsteiger, Toni Kroos - Franck Ribery (Ivica Olic, 97.), Arjen Robben, Thomas Müller (Daniel van Buyten, 86.) - Mario Gomez