Atlétika

Powell szerint ha legjobbját nyújtja, olimpiai bajnok lesz

A 29 éves jamaicai sprinter, Asafa Powell mindenki másnál többször futott 10 másodpercen belül a földkerekségen, de még sohasem tudta legyőzni honfitársát, Usain Boltot, és a nagy világversenyeken rendre elbukott a teher alatt. Powell most bízik benne, Londonban kijön neki a lépés.

Powell még sohasem tudta legyőzni honfitársát, Usain Boltot, és a nagy világversenyeken rendre elbukott a teher alatt"Biztosan tudom, hogy ha kimegyek a pályára, és azt teszem, amit kell, akkor nagyon nehéz lesz bárkinek is elkapnia, mert nincs kétségem afelől, hogy én vagyok a legjobb rajtoló a világon. Sok atléta tisztában van vele, hogy ha kellőképpen ellazulok, és megfutom a legjobbamat, én leszek az olimpiai bajnok. Ez a célom, és tudom, mit kell tennem az eléréséhez" - fogalmazott pénteken, a sanghaji Gyémánt Liga-verseny előtti sajtótájékoztatón Powell.

A tavaly Budapesten is versenyző Powell azt is elmondta, hogy sok társával ellentétben ő akkor teljesít a legjobban, ha nyugodt és mosolygós a rajt előtt, és azt sem zárta ki, hogy a 2016-os játékokon is indulni fog.