Férfi kézilabda NB I

Mocsai elérzékenyülve búcsúzott

  • MTI

Elérzékenyülve köszönte meg a veszprémi közönségnek Mocsai Lajos, az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának távozó vezetőedzője az itt töltött öt évet.

A távozó Mocsai Lajos vezetőedző. Az MKB Veszprém megvédte címét Budapest Bank férfi kézilabdaligában, mivel a finálé harmadik, 29-21-re legyőzte a Pick Szeged együttesét, így 2-1-re megnyerte a párharcot. MTI Fotó: Kovács Anikó"Veszprémben igazi szakértő közönség van. Köszönöm, hogy a szurkolók, a város befogadott. Sok szép élmény köt ide. Most szét kell választani a válogatott és a klubedzői teendőket, de így is sokat fogok idejárni. A játékosoknak és a vezetőknek is köszönöm, hogy mindenben segítettek!" – mondta az MTI-nek a bajnoki sállal a nyakában pályán sétáló Mocsai a Pick Szeged ellen szombaton megnyert aranyérem után.

A munkáját immár csak szövetségi kapitányként folytató Mocsaival öt bajnoki és négy Magyar Kupa-elsőséget gyűjtött be a gárda, amely 2008-ban a KEK-ben is diadalmaskodott.

A finálé után közel 4000 veszprémi szurkoló éltette a csapatot az arénában, gyakran csendült fel a "Húsz, húsz" kiáltás arra utalva, hogy éppen ennyi alkalommal győzött az NB I-ben a Veszprém.

A rivális gárda mestere, Skaliczki László csak annyit jegyzett meg, hogy gratulál a hazaiaknak, és az a csapat, amelyik több mint negyedórán át nem tud gólt szerezni, egyszerűen nem érdemel győzelmet.