BL-döntő

Cech a büntetőkre is felkészült

A 2008-as elveszített Bajnokok Ligája-döntő után Petr Cech, a Chelsea kapusa eltökéltebb, mint valaha, és elmondása szerint elvégezte házi feladatát, a tizenegyesrúgásokra is felkészült.

A Chelsea kapusa eltökéltebb, mint valaha"Mindent információt megszereztem, amire csak szükségem lehet a büntetőkhöz, de szerintem 90 perc alatt eldől a párharc. Rengeteg Bayern-mérkőzést kielemeztem, amit csak lehetett, megnéztem, de a végén az adott pillanat dönt, és a tizenegyes kivédéséhez elég erősnek és kellően nyugodtnak kell lenni" - fogalmazott Cech, aki 2008-ban megfogta Cristiano Ronaldo lövését a hirtelen halálban, de társai közül Nicolas Anelka és John Terry is hibázott.

"2008-ban szintén sok adatot gyűjtöttem a Manchester United tizenegyesrúgóiról. Végül mégis vesztettünk, nem mindig számíthatsz arra, amit előtte egy felvételen láttál. Az ösztöneidre is támaszkodnod kell. Sírni azért, mert elbuktuk a mérkőzést, na ez nem az én stílusom. Egy esélyünk volt, és most ez még egyszer megadatott nekünk."

A 2005-ben a világ legjobb kapusának választott cseh labdarúgó vasárnap ünnepli 30. születésnapját. "Ha megnyerjük a kupát, lemondok a tortáról."

A találkozóról élő szöveges tudósításban számolunk be a hathárom.hu-n.

  • Bayern München - Chelsea 2012-05-19 20:45:00