NB I

A győzelmünk a motiváción múlott - Horváth Károly

A Siófok 1-0-ra nyert a Ferencváros vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának szombati mérkőzésén. A fővárosi gárda hazai környezetben közel tíz éve nem győzte le a Balaton-parti együttest. A két edző közül Horváth Károly örömittasan nyilatkozott, Détári Lajos viszont érthetetlenül állt csapata produkciója előtt.

„Végig bíztunk a győzelemben, mert igaz, hogy nagyon szervezett Ferencváros ellen játszottunk, de nekünk ez a játékunk, hogy visszaállunk, és egy-egy kontrából próbálunk építkezni, talán egyetlen komoly helyzetünket sikerült gólra váltani” – nyilatkozta a Sport TV-nek a győztes gól szerzője, Simon Attila.

“Nagyon büszke vagyok, ilyenkor felszabadulnak a gátak, minden dicséret a játékosaimé. Most már ki merem jelenteni, hogy erősödtünk a téli átigazolási időszakban. Nem tudom, utoljára mikor volt ilyenkor 36 pontunk, a bajnokság elején erre nem számítottunk, semmi rosszat sem mondhatok a csapatra. A mai mérkőzés a motiváción múlott, a játékosaim kellően motiváltak voltak, nem pörögtek túl, vártak a lehetőségre, Simon Attila pedig bizonyította, hogy nem véletlenül került hozzánk a télen. Ami jár az jár, boldogon fizetjük ki a prémiumot a játékosoknak” – mondta Horváth Károly, a Siófok mestere.

„Természetesen nem erre számítottam, nagyon nehéz mit mondani egy ilyen mérkőzés után, megvoltak a helyzeteink, de nem tudtuk gólra váltani őket, a Siófok pedig kihasznált egyet. A szurkolóknak igazuk van, amikor ilyen produkciót látnak. Érthetetlenül állok azelőtt, hogy egy szögletet nem tudtunk beadni, és egy szabadrúgás után kapunk gólt, amikor nekünk lett volna lehetőségünk betalálni – fogalmazott Détári Lajos, a Ferencváros szakmai igazgatója.

„A vezetőségtől kellene megkérdezni” – válaszolta a tréner arra a kérdésre, hogy lesz-e következménye a vereségnek. Arra a felvetésre, hogy látott-e pozitívumot övéi teljesítményében, Détári így felelt: „Holman Dávid a pozitívum, véleményem szerint tehetséges játékos, remélem, így fejlődik tovább.”

OTP Bank Liga, 29. forduló:
Ferencváros-FGSZ Siófok 0-1 (0-0)
Albert Stadion, 6000 néző, v.: Szilasi
gólszerző: Simon A. (86.)
sárga lap: Jovanovic (41.), Júnior (54.), Klein (72.) illetve Haraszti (40.), Egerszegi (48.), Ribánszki (93.)
 
Ferencváros: Jova - Fülöp N., Balog Z. (Lisztes, 64.), Klein, Sváb - Júnior, Jovanovic, Holman (Beliczky, 61.) - Simic (Rósa D., 78.), Oláh, Pölöskey
 
Siófok: Ribánszki - Mogyorósi, Lengyel D. (Fehér Zs., 56.), Fejes, Nyári - Pál Sz., Kecskés, Egerszegi (Eugene, 67.), Kanta Sz. (Sowunmi, 77.) - Haraszti, Simon A.