NB I

A Fradi kínos vereséggel zárt az Albert Stadionban

A Siófok 1-0-ra nyert a Ferencváros vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának szombati mérkőzésén. A fővárosi gárda hazai környezetben közel tíz éve nem győzte le a Balaton-parti együttest.

Détári Lajos, a zöld-fehérek mestere újoncot avatott a mérkőzésen, a kezdőcsapatban helyet kapott a 18 esztendős középpályás, Holman Dávid. A fiatal tehetség az első percben egyből parádésan, sarokkal indította Marko Simicet, de őt szerelte Lengyel Dániel. A 4. percben Pölöskey Péter jobb oldali beadása okozott zavart a siófoki védelemben, Egerszegi Tamás vágta ki a labdát. A szöglet után Simic közelről pörgetett a kapu fölé. A 7. percben a vendégek eljutottak Jova Levente kapujáig, Haraszti Zsolt jobbról a kapus ölébe lőtt. Az első negyedóra végén Pál 19 méteres lövését fogta Jova. Rögtön ezután Pölöskey ziccerben a kapusba lőtt, majd Simic fejelt a bal alsó mellé.

Haraszti kapufája után - 24 méterről tüzelt a bal oldali lécre - leült az iram, az újonc Holman bátorságával viszont nem volt gond, 18-ról lőtt egy méterrel a léc fölé.

A szünetben a Ferencváros KEK-győztes női kézilabdacsapatát nagy ováció fogadta az Albert Stadionban, ahová egyébként ingyenes volt a belépés a két héttel ezelőtti Pápa elleni 0-2 miatt.

A második félidő egy ígéretes Fradi-helyzettel indult, Júnior szabadrúgása után Holman elé került a labda az ötösön, de nem tudta lekezelni azt. A színvonal az első felvonás második felét idézte, rengeteg apró szabálytalanság, pontatlan passz tördelte a játékot. Simichez hasonlóan a csereként beálló Lisztes is Ribánszki kezei közé lőtt. Az utolsó tíz percre megélénkült a játék, és ezt a Balaton-partiak tudták kihasználni: Haraszti jobbról adott középre, Júnior asszisztálása mellett, Simon Attila öt méterről a kapu közepébe helyezett, Jova tehetetlen volt (0-1).

A Siófok immár tíz éve veretlen az Üllői úton, a zöld-fehérek legutóbb 2002. október 25-én diadalmaskodtak saját pályájukon a Siófok felett. Az FTC vereséggel búcsúzott el hazai közönségétől a 2011-2012-es szezonra. A vendégcsapat győzelmével megelőzte a hazaiakat az OTP Bank Liga tabelláján, a Siófok egy fordulóval a bajnokság vége előtt 36 pontjával nyolcadik, míg az FTC 34-gyel a tizedik.

A találkozó egyetlen gólja

OTP Bank Liga, 29. forduló:
Ferencváros-FGSZ Siófok 0-1 (0-0)
Albert Stadion, 6000 néző, v.: Szilasi
gólszerző: Simon A. (86.)
sárga lap: Jovanovic (41.), Júnior (54.), Klein (72.) illetve Haraszti (40.), Egerszegi (48.), Ribánszki (93.)
 
Ferencváros: Jova - Fülöp N., Balog Z. (Lisztes, 64.), Klein, Sváb - Júnior, Jovanovic, Holman (Beliczky, 61.) - Simic (Rósa D., 78.), Oláh, Pölöskey
 
Siófok: Ribánszki - Mogyorósi, Lengyel D. (Fehér Zs., 56.), Fejes, Nyári - Pál Sz., Kecskés, Egerszegi (Eugene, 67.), Kanta Sz. (Sowunmi, 77.) - Haraszti, Simon A.