Serie A

Olasz Kupa-győzelemmel teheti tökéletessé szezonját a Juve

  • MTI

A bajnokságot megnyerő Juventus labdarúgócsapata a Napoli elleni vasárnapi Olasz Kupa-döntőben teheti fel a koronát idei szezonjára, melyet - párját ritkító módon - minden fronton veretlenül fejezhet be Rómában.

A fővárosi összecsapás nem csupán a kupáról fog szólni, mivel ez lesz az utolsó tétmérkőzése a Juventus csapatában a klub legendájának, a torinói közönségtől a múlt heti bajnoki záráson góllal elbúcsúzó Alessandro Del Pierónak. A meccs esélyese egyértelműen Antonio Conte együttese, mely a pontvadászatban idegenben döntetlent játszott a nápolyiakkal, hazai pályán viszont simán legyőzte. E mellett a szezon végi forma is mellette szól, ugyanis utolsó 11 bajnokijából 10-et megnyert az együttes, míg a Napoli a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjéből való kiesése után leeresztett, így végül lemaradt a BL-szereplést jelentő harmadik helyről, s csak ötödik lett a Serie A-ban.

"A bajnoki siker csak még éhesebbé tesz minket a kupagyőzelemre - nyilatkozta Andrea Pirlo, a Juve irányító-középpályása. - Vasárnap koncentráltan és nagyon motiváltan fogunk játszani, mert győzni akarunk." A Napolinál könnyen lehet, hogy az együttes kiváló támadóhármasa, a Marek Hamsik-Edinson Cavani-Ezequiel Lavezzi trió most játszik utoljára együtt a csapat színeiben, a hírek szerint ugyanis utóbbi az Internazionaléban, míg Cavani éppen a Juventusban köthet ki a nyári átigazolási időszakban.  A Juventus tizedik alkalommal szerezheti meg az Olasz Kupát, melyet legutóbb nagyon régen, még 1995-ben kaparintott meg. A Napoli eddig háromszor emelte magasba trófeát, utolsó sikerét azonban nagyon régen, 1987-ben aratta a sorozatban.