NB I

Nem bírt a Kecskemét az Újpesttel

Az OTP Bank Liga 29. fordulójában a negyedik helyre pályázó Kecskemét 0-0-s döntetlent ért el az Újpest ellen.

A hazaiak számára volt nagyobb tétje a találkozónak, mivel Tököli Attiláék a Győri ETO eltiltása után reális eséllyel pályáznak a nemzetközi szereplésre. Török László csapatának ehhez a hátralévő két fordulóban két pontot kellene ledolgozni a Budapest Honvéddal szemben, vagyis hazai pályán nem volt megengedhető egy esetleges pontvesztés.

A mérkőzés első percében Lencse László lőtt 15 méterről kapura és bizony, ha nincs Balajcza Szabolcs, korán előnybe is kerültek volna a kecskemétiek. Négy perccel később ismét a Videotontól kölcsönzött támadó került ziccerbe, de tőle szokatlan módon azt a lehetőséget is elpuskázta.

Az Újpest nehezen kapta el a találkozó fonalát, a KTE sorozatban alakította ki a góllal kecsegtető akciókat, de az első félidőben a vendégkapus és a pontatlanság megóvta a fővárosiak kapuját a góltól.

A fordulás után is aktívabban futballozott a Kecskemét, de Vasziljevics távoli lövésében már benne volt az újpesti gól is. A második játékrész első negyedórája után kiegyenlítetté vált a játék, az Újpest a Fradi elleni találkozóhoz hasonlóan ezúttal is stabilizálta magát a végjátékra, így végül ha a helyzetek alapján nem is, a harcosságáért rászolgált az egy pontra.

A belga Marc Leliévre irányításával az Újpest továbbra is veretlen a bajnokságban, míg a Kecskemét immáron három forduló óta képtelen győztesként elhagyni a pályát.

OTP Bank Liga 29. forduló
Kecskeméti TE-Újpest FC 0-0
Kecskemét, Széktói Stadion, 3000 néző, v.: Vad II.
sárga lap: Savic (89.), Mohl (90.), illetve Kiss (56.), Mihajlovic (69.)
Kecskemét: Antal - Koszó, Balogh B., Varga, Mohl - Bori (Pekár, 64.), Litsingi, Savic, Cukic (Hegedűs, 87.) - Lencse, Tököli (Bertus, 74.)
Újpest: Balajcza - Litauszki, Mihajlovic, Lipták, Pollák - Kiss, Eninful, Balogh (Nikon, 64.), Vasiljevic, Remili - Zamostny (Nagy, 57.)