Bundesliga

Feljelentést tett a nyakon vert FIFA-bíró

  • VNA

A Hertha újrajátszást követel, Wolfgang Stark játékvezető pedig polgári pert indít a Bundesliga osztályozó hajrájában történtek miatt.

Továbbra sem csillapodnak a hullámok a Bundesliga kedden este megrendezett osztályozó mérkőzése után. Mint korábban beszámoltunk róla, a Fortuna Düsseldorf - Hertha találkozót 2-2-es állásnál félbe kellett szakítani, miután a lefújás előtti percekben a hazai szurkolók elözönlötték a játékteret. Mivel azonban ekkor még két perc hátravolt a találkozóból, így Wolfgang Stark játékvezető intézkedésére előbb kiürítették a pályát, majd jó húsz perces csúszással a csapatok lejátszották a fennmaradó időt. A Hertha játékosai vonakodva jöttek ki a folytatásra (utólagos elmondásuk szerint halálfélelmük volt), amely viszont nem hozott változást az eredményben, így a másodosztály harmadik helyén végző Düsseldorf 4-3-as összesítéssel megnyerte a párharcot, és jövőre a Bundesligában szerepelhet. Legalábbis jelen állás szerint...

Wolfgang Stark, a Fortuna Düsseldorf-Hertha BSC (2-2) Bundesliga osztályozó mérkőzésen beszélget a Michael Preetz-cel.

A berliniek játékosai a lefújás után érthetően nem voltak boldogok, ráadásul sérelmezték, hogy Stark az előzetesen jelzett két perc helyett a botrány után már csak másfél percig játszatta a csapatokat. A felfokozott hangulatban többen közülük nekirontottak a FIFA-bírónak. A német szövetség jelezte, hogy vizsgálatot indít az ügyben, amely szerint Thomas Kraft, Christian Lell és Andre Mijatovic szóbeli sértegetés miatt, míg Levan Kobiasvili állítólagos ütése miatt kerül majd meghallgatásra. Utóbbi állítólag megütötte Wolfgang Stark játékvezető nyakát, amiért várhatóan polgári bíróság elé is kell állnia, hiszen a játékvezető szerdán este hivatalosan is feljelentést tett ezügyben. Stark konkrét nevet ugyan nem említett, de vélhetően a magáról megfeledkező berlini játékos tettét kívánja ezáltal büntetni. A találkozó után a berlini klub sem hagyta annyiban a dolgot, hiszen megóvták a botrányba fulladt találkozót és újrajátszást követelnek.

A találkozó utolsó percei