NB I

El kell ismernem, nem volt sok helyzetünk - Marc Leliévre

Minst ismert, az OTP Bank Liga 29. fordulójában a negyedik helyre pályázó Kecskemét 0-0-s döntetlent ért el az Újpest ellen. Abban mindkét edző egyetért, hogy az Újpestnek nem sok esélye volt a győzelemre.

A kecskeméti Széktói Stadionban megrendezett lila-fehér rangadón gól nélkül zártak a csapatok, de a három megszerzéséhez a hazaiak álltak a közelebb.

"Első félidőben meglepett minket a Kecskemét, rengeteg mozgással és helyváltoztatással támadtak és több helyzetük is volt. A szünetben rendeztük a sorokat és taktikailag is változtattunk, behoztunk védekező szellemű játékosokat is és lezártuk a területeket. Őszintén el kell ismernem, nem volt sok helyzetünk, de kontrákból azért folyamatosan veszélyt tudtunk teremteni." - értékelte a találkozót a lefújás után Marc Leliévre, az újpestiek megbízott vezetőedzője.

"Valóban igaza van kollégámnak abban, hogy a meccs elején megleptük őket, a 18. percig legalább 3-4 ziccert hibáztunk el, ezek máskor befelé pattannak. A stabil védekezésből próbáltak kontrázni és a második félidőre megült a játékunk, nem tudtunk már annyi helyzetet kidolgozni, persze még így is megvoltak a lehetőségeink. Nem tudtuk kihasználni ezeket és ezért szomorúak vagyunk. Egy dolgot viszont mindenképpen hozzátennék, ez a csapat azt nem érdemli meg amit a második félidőben kapott a lelátóról. Amit tettek és véghez vittek idén az számomra példaértékű és meg kell védenem őket az ilyen kritikákkal szemben!" - mondta Török László, a KTE szakmai igazgatója.

A Kecskemét jelenleg 42 pontjával az ötödik helyen áll, de a negyedik helyért vívott küzdelemben riválisnak számító Honvéd, Paks, Diósgyőr trió egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.