Moto GP

A szezon végén visszavonul a kétszeres világbajnok

  • VNA

Saját szurkolóit is meglepte Casey Stoner csütörtöki bejelentése, amely szerint a szezon végén szögre akasztja a bukósisakot.

Csütörtöki bejelentése alapján a most futó szezon végén befejezi profi pályafutását az ausztrálok világbajnok motorosa, Casey Stoner. A mindössze 26 esztendős versenyző Le Mansben nyilatkozott a jövőjéről, ahol elmondta, hogy korai búcsújának hátterében családi okok (vélhetően februárban született kisfia) húzódnak meg. A jelenleg Hondával versenyző ausztrál motoros 2007-ben (még Ducatin ülve) és 2011-ben nyerte meg a gyorsasági motoros világbajnokságot a királykategóriában.

A vasárnapi Francia Nagydíjra készülő Stoner az idei pontversenyben egyetlen ponttal vezet a spanyol Jorge Lorenzo előtt, miután az eddig megrendezett három futamból kettőt megnyert, és emellett még a szezon első versenyén Katarban egy harmadik helyet is szerzett. Az ausztrál motoros eddig 35 futamot nyert meg a Moto GP kategóriában, előtte kétszer nyert a 125 köbcentiméteresek és öt alkalommal a 250 köbcentiméteres kategória világbajnoki futamain.